Themamiddag “Herfst” voor kinderen

Themamiddag Herfst
Foto: Leo den Heijer

“Herfst”, een themamiddag speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Op woensdagmiddag 25 oktober organiseert Brabants Landschap in samenwerking met IVN Groene Zoom de laatste themamiddag van dit seizoen. Een leuke activiteit voor kinderen samen met een ouder, grootouder of een andere volwassene.

We gaan onder begeleiding van deskundigen kijken hoe de natuur zich voorbereidt op de winter. In de natuur komt alles weer tot rust. Soms kan het in de herfst ook flink regenen. En kan er wateroverlast ontstaan. Wil je weten wat je tegen wateroverlast kunt doen en hoe de natuur voor de winter tot rust komt? Kom dit dan ontdekken in en bij ons bezoekerscentrum “De Kraaijenberg”!

Omdat een deel van de middag in de openlucht plaatsvindt, zijn aangepast schoeisel of laarzen en gepaste kleding handig. Een spiegeltje om ook de onderkant van de paddenstoelen te bekijken komt zeker van pas.
Na afloop is er limonade voor alle kinderen. Het programma begint om 14.00 uur en zal ongeveer 2 uur duren. Het belooft weer een gezellige middag te worden.

Verzamelen (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciële groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum “De Kraaijenberg”, gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat. De kosten voor deze kinderactiviteit zijn €2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducées. Het zal tot ongeveer 16.00 uur duren.