Unieke wandeling door de bossen van Mattemburgh

Brabants Landschap organiseert samen met IVN Groene Zoom een excursie voor volwassenen.

Unieke wandeling door de bossen van Mattemburgh

Op woensdag 9 augustus organiseert Brabants Landschap samen met IVN Groene Zoom, onder leiding van een ervaren gids, een zeer interessante boswandeling. Vanuit het bezoekerscentrum “De Kraaijenberg” neemt de gids u mee langs het overgangsgebied van het Markiezaat en de Brabantse Wal, een ruimtelijk open gebied met vergezichten en een rijk vogelleven.

Op de hogere delen zijn rond 1850 de bossen van Mattemburgh aangelegd. In eerste instantie betroffen dit naaldbossen, maar door de tijd heen zijn er veel andere loofhoutsoorten op een natuurlijke wijze bij gekomen. Ook de invloed van de parktuin van Villa Mattemburgh is zichtbaar, op veel plaatsen groeien namelijk de rododendrons weelderig. Door deze oude leeftijd en de gevarieerde samenstelling is het een uniek stukje bos met een heel ander vogelleven, onder andere rijk aan spechten, dan het Markiezaat.

Door de grote verschillen naast elkaar zal dit dus een zeer gevarieerde wandeling worden met veel natuurweetjes.

 

Verzamelen om 14.00 uur in bezoekerscentrum “De Kraaijenberg”, gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat.
Deze excursie zal ongeveer twee uur duren.

De kosten bedragen € 2,00 per persoon, inclusief een gratis consumptie (koffie of thee).
Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducées.
Goed schoeisel wordt aanbevolen!

Kijk voor meer informatie ook op www.brabantslandschap.nl of op

www.facebook.com/DeKraaijenberg