Drukte bij gemeente door storm en rupsen

Continu rinkelende telefoons en mailboxen die bijna overstromen. Zo moet het er dezer dagen ongeveer aan toe gaan bij de gemeente Bergen op Zoom.

De laatste dagen krijgt de gemeente namelijk meer meldingen dan normaal. Dat komt door de extreme weersomstandigheden en de eikenprocessierups. Het weer zorgt ervoor dat er op sommige plaatsen in de gemeente sprake is van wateroverlast en dat er hier en daar takken van bomen afwaaien.

Eerder deze maand is de gemeente gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups. Veel mensen blijken behulpzaam en melden via telefoon, mail en de app waar er veel rupsen zitten. De bomen worden door medewerkers van de gemeente gecontroleerd. Als er eikenprocessierupsen in een boom aanwezig zijn, wordt er een rood-wit lint om de boom gedaan. De rupsen kunnen door hun brandharen jeuk veroorzaken bij mensen.

De drukte zorgt er volgens de gemeente voor dat de afhandeling van andere meldingen langer duurt dan normaal. “We proberen zo snel mogelijk deze achterstand in te halen. Graag uw begrip hiervoor.”

Reacties