S&L Zorg en gemeente Bergen op Zoom ondertekenen verkoopovereenkomst

Foto: Communicatie S&L Zorg

Zorgorganisatie S&L Zorg en gemeente Bergen op Zoom hebben op 13 augustus de koopovereenkomst van het perceel Beemdkroon getekend.

Nieuwbouwwijk De Markiezaten

Het perceel ligt in de nieuwbouwwijk De Markiezaten in Bergen op Zoom. Marjolijne Lewis (bestuurder S&L Zorg) en Patrick van der Velden (wethouder gemeente Bergen op Zoom) ondertekenden de overeenkomst onder toeziend oog van Eva, lid van de bewonersraad van S&L Zorg.

Nieuw zorgcomplex

In de nieuwe wijk De Markiezaten zal S&L Zorg een nieuw zorgcomplex realiseren voor 46 bewoners. Deze bewoners zijn nu woonachtig op andere locaties van S&L Zorg. “We zijn erg blij met de aankoop van deze grond. We kunnen nu moderne en ruime woningen bouwen voor onze bewoners, gericht op de toekomst”, vertelt bestuurder Marjolijne Lewis. Naast wonen zal het nieuwe pand ook fungeren als dagbestedingslocatie.

Oplevering

Het nieuwe zorgcomplex zal in 2023 worden opgeleverd en komt in de plaats van de huidige woningen aan de Portugalstraat en de Diepenbrocklaan in Bergen op Zoom en het woonzorgcomplex in Wouw.

Op de nieuwe woonlocatie krijgen alle bewoners, in  tegenstelling tot de huidige woningen, een eigen badkamer en pantry. Lewis: “Je kunt het vergelijken met een woonstudio. Daarnaast komt er ook een gezamenlijke woonkamer en keuken, want groepswonen blijft het uitgangspunt van onze organisatie.”

Starten met het ontwerpproces

De afgelopen tijd is S&L Zorg druk bezig geweest met concepttekeningen voor de nieuwe locatie. “Nu de verkoopovereenkomst is ondertekend zullen we op korte termijn starten met het daadwerkelijke ontwerpproces”, aldus Lewis. Projectontwikkelaars PM+ en Vast uit Eindhoven faciliteren S&L Zorg bij de realisatie van het project.
S&L Zorg hoopt in 2022 te kunnen starten met de bouw.

S&L Zorg

Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen
op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.