ABBO Kindcentrum mag financiering nieuwbouw zelf regelen

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Deze week ondertekenden Conny van Loenhout, bestuurder van ABBO Kindcentrum en Hans Peter Verroen, wethouder gemeente Bergen op Zoom, de Doordecentralisatieovereenkomst voor nieuwbouw van Kindcentra de Kiemkade, Montessori en de Krabbenkooi. De nieuwbouw zal in de komende acht jaar gerealiseerd worden Met deze overeenkomst wordt het mogelijk dat het schoolbestuur de financiering van de door hen te realiseren projecten zelf organiseert.

Deze doordecentralisatie is een uitwerking van het in 2020 vastgestelde Integraal Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting (IHP). Met deze overeenkomst is de eerste fase van doordecentralisatie voor Bergen op Zoom voor wat betreft het primair onderwijs een feit. Eerder zijn al de huisvestingsmiddelen voor het voortgezet onderwijs aan de schoolbesturen doorgedecentraliseerd.

Zowel voor de gemeente als voor scholen heeft het zogenoemde doordecentraliseren voordelen. Zo kunnen scholen zelf veel beter bepalen wat zij nodig hebben en hebben ze een beter zicht op de financieringsstromen. De gemeente kan op deze manier meer op afstand blijven, maar behoudt wel een controlerende rol.

Bron: Gemeente Bergen op Zoom

Cookieinstellingen