12 jarige Halsterse wordt Europees Kampioen K1 Kickboksen

Foto:

De 12 jarige Indra de Jong uit Halsteren wordt in het Duitse Goch Europees Kampioen K1 Kickboksen.

Ze is pas 12 jaar en woont in Halsteren: Indra de Jong. Een gewoon Nederlands meisje, die in de brugklas van het Roncalli zit en eigenlijk gewoon doet wat zo’n beetje alle meisjes doen. Is dat wel helemaal waar, moet ik mezelf echter afvragen?
Indra is een bikkel, ze traint al een poos bij Joop Gottmers en Veronique Hagenaars van Gottmers Gym te Steenbergen. Daarnaast is ze ook steevast één keer per week in Barendrecht te vinden bij RBT Sports. Oh, ze traint in een paar gyms? Is dat alles? Haast iedereen is toch wel eens in een Gym te vinden? Uh, de waarheid gebiedt te zeggen dat Indra niet voor een kleintje vervaard is, zoals ze dat zo mooi zeggen. Indra is 5 keer per week in de sportschool te vinden om haar kickboks skills op te krikken. Ze is nu een kleine tweeënhalf met deze sport bezig en Gottmers Gym zag haar groeien.
En dan zal het maar gebeuren, de Gym uit Barendrecht kreeg een telefoontje uit Duitsland. Of hun pupil een titelgevecht K1 kickboksen aandurfde.

Enkele maanden geleden won Indra een internationale wedstrijd van een Duits meisje. Dat viel de Duitse maar slecht, en ze aasde dan ook op een rematch, waarbij ze zelfs de Europese titel op het spel zette.
De familie de jong was net voor een wintersportvakantie in Italië, maar zo’n grote kans konden ze niet laten liggen en dus werd de vakantie afgebroken en toog men naar het Duitse Goch, waar deze titelstrijd zou plaatsvinden.

Als ik met Indra praat, kan ze het bijna nog niet geloven:’Dat ik uitgenodigd werd voor die wedstrijd was supervet, maar tegelijk ook hartstikke eng.’ Tja, als je als 12-jarige in een titelwedstrijd staat van de stoerste en hardste vechtsport, dan moet dat indrukwekkend zijn, zeker ook nog als die wedstrijd in het buitenland plaats vindt.

‘Het was heel spannend, ik had vijf ronden gevochten en we stonden gelijk in punten. Toen moest ik ineens nog een zesde ronde boksen want er moest iemand winnen voor die titel.’ Aldus Indra. ‘Ik dacht, shit, want ik was heel moe. Maar ik dacht ik mag niks laten merken en ga gewoon die ronde in. En het ging goed, ik wist dat ik meer punten moest pakken, want ik was me bewust dat ik gewoon moest winnen.’

Indra’s ouders vertellen ook hoe spannend het was. Maar Indra was zeker die laatste ronde gewoon beter dan de Duitse. En wat voor prestatie heb je dan geleverd, als je uiteindelijk met die schitterende belt kunt staan: Europees Kampioen K1 Kickboksen. Indra heeft hiermee een geweldige prestatie geleverd en we gaan nog veel van dit jonge meisje horen.

Voorlopig voelt ze de inspanningen met name in haar armen en benen, dus een bezoek aan de fysiotherapeut is dan welkom. En na zo’n climax is het misschien tijd voor een andere hobby van Indra: shoppen. Want het blijft natuurlijk gewoon een Nederlandse puber. Maar dan wel eentje met vuur in haar vuisten en haar benen.

Indra de Jonge, onthoudt de naam, van dit meisje gaan we nog veel horen!!

Tekst: Sonn Franken

Reacties