Honderden deelnemers lopen de 4e Rover Run in Halsteren

Zaterdag werd rond Fort de Roovere door honderden enthousiaste deelnemers van jong tot oud, de 4e Rovers Run, over 3, 7, 14, 21 of 42 kilometer gelopen.

De historie

De Rovers Run is geïnspireerd door de belegering tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog in 1747 door Franse soldaten op Fort De Roovere. (de belegering werd gestaakt toen de vesting Bergen op Zoom veroverd was) Fort De Roovere was een onderdeel van  de West-Brabantse waterlinie.

In 2019 gaat het er heel wat vreedzamer en sportiever aan toe dan in 1747 maar het was voor de deelnemers niet minder zwaar. De organisatie had op deze zonnige zaterdag een paar mooie parcours uitgezet van 7, 14, 21 en zelfs 42 kilometer en een parcours van 3 kilometer voor kinderen met hun ouders en grootouders.

Om elf uur ’s morgens vertrokken de eerste deelnemers. De eerste groep waren de echte atleten die de hindernis run over 42 kilometer gingen lopen. Vanaf elf uur vertrokken om de paar minuten, tot ’s middags half vijf, groepen lopers voor de verschillende afstanden.

Het parcours maak gebruik van de omgeving van Fort de Roovere zelf, de Brabantse Wal en de Bergse Heide en gaat voor bijna het gehele parcours over onverharde paden. In het parcours zijn natuurlijke hindernissen, zoals water dat overgezwommen moet worden, als gebouwde hindernissen opgenomen.

Het terrein

De deelnemers en toeschouwers konden hun auto op een groot grasveld verderop in Halsteren parkeren en werden met pendelbussen naar het evenemententerrein vervoerd. Op het evenemententerrein stonden verschillende tenten waar de deelnemers zich konden inschrijven en spullen ophalen, zich omkleden en er waren verschillende eet- en drink- en ijskramen op het terrein aanwezig.

Warming Up

Zoals bij elke serieuze sport, is er voor de start een warming up, om blessures te voorkomen. Onder begeleiding van een DJ en een fitness instructeur worden op een vrolijke manier de spieren losgemaakt en opgewarmd voordat er afgeteld wordt voor de start.

De Run

Na de opwarmsessie gaat de run van start, het fort moet bestormd worden waarna de deelnemers vanaf het fort het veld in gaan om de diverse hindernissen te nemen.

De finish

Als afsluiting van de run, is de finish een hoge waterglijbaan, waar de deelnemers afglijden het water in, om daarna de medaille omgehangen te krijgen. Ook staat er voor de deelnemers na de finish fruit en drinken klaar.

Even dreigde het mis te gaan bij de glijbaan omdat de watervoorziening stokte, maar door met emmers water de bglijbaan nat te houden kon er toch weer doorgegaan worden tot even later de watervoorziening weer in orde was.

Kijk voor veel meer foto’s in de fotogalerij bovenaan dit artikel

 

Reacties