Nieuwe kringloopwinkel Goed voor Goed aan Tholenseweg in Halsteren

Nieuwe kringloopwinkel Goed voor Goed aan Tholenseweg in Halsteren
Foto: Nieuws.nl

Op de plaats waar, in Halsteren, voorheen de Droomfabriek gevestigd was start “Goed voor Goed” binnenkort een geheel nieuwe kringloopcentrum. De activiteiten aan de Tholenseweg in Halsteren zijn niet onopgemerkt gebleven gezien de belangstelling die er nu al is voor deze kringloopwinkel.

Goed voor Goed is een florerend kringloopcentrum op Goeree Overflakkee en heeft nu ook de oversteek gemaakt naar Halsteren. Wat ooit in het klein begon, is na 8 jaar uitgegroeid tot drie grote kringloopfilialen, een brouwerij, een atelier/galerie en nieuwe initiatieven worden binnenkort gestart. De kringloopwinkel is er natuurlijk om gebruikte artikelen van goede kwaliteit te kunnen kopen voor een kleine prijs. De inbreng van de klanten is dan ook zeker zo belangrijk als de verkoop. Achter de kringloopwinkel schuilt echter een bredere gedachte. Goed voor Goed biedt mensen, die verder van de arbeidsmarkt zijn af komen te staan, een kans weer deel te nemen in de maatschappij. De kringloop kent vele bezigheden en biedt vele kansen door de grote hoeveelheid werkzaamheden.

Laagdrempelig

Het is vooral de laagdrempeligheid die voorop staat. Voor zowel de bezoekers als voor de medewerkers. Men moet zich er thuis voelen. De medewerkers achter Goed voor Goed kunnen het helder uitleggen. “We leggen nergens druk op, we leveren maatwerk wat een werkdruk verlagende werking heeft. We zijn helder in verwachtingen en zijn zelf bereid werkzaamheden te creëren welke aansluiten bij de interesses, talenten en mogelijkheden van onze nieuwe medewerkers”. Een van de doelstellingen is om gepast werk te vinden binnen de kringloop en daarom gaat men net zo lang samen aan de slag om deze zoveel mogelijk in te passen binnen een van de schakels van de kringloop. Deze schakels bestaan in de kern o.a. uit het inzamelen, sorteren, scheiden, demonteren als het niet anders kan en herstellen waar nodig, creëren, prijzen, verkopen en bezorgen van een enorme diversiteit aan spullen en materialen. Een ware kringloop in de breedste zin van het woord, waarbij men zich inzet voor duurzaamheid, aandacht voor het milieu, tegen armoede en het bieden van nieuwe kansen.

Samenwerking

Op Goeree-Overflakkee werkt Goed voor Goed samen met verschillende bedrijven , instellingen, jongerenwerk, zorgcentra voor ouderen, de gemeente en kerkelijke instanties. Ook woning ontruimingen worden uitgevoerd en men besteedt extra aandacht aan het voortraject voor de zogeheten risicojongeren. Momenteel ontwikkelt men eetprojecten met in de toekomst groenten uit eigen moestuin en nog veel meer.

Medewerkers

Bij Goed voor Goed is iedereen medewerker en wordt ook zo genoemd of je nu vrijwilliger, deelnemer bent vanuit dagbesteding, stagiair of betaalde kracht. De insteek is altijd om samen de doelen, dromen en idealen te gaan vervullen binnen een maatschappij die wel wat warmte kan gebruiken. Goed voor Goed zet de deur dan ook open voor nieuwe medewerkers. Denk aan bezigheden zoals chauffeur/bijrijder, kassa- of winkel medewerker, bezorger/ophaler, voor de handige mensen is er werk als technicus, computer deskundige, kleding hersteller, kunstenmaker of zorgvuldig sloper. Alles kan en bijna niets is onmogelijk. Bij Goed voor Goed probeert men een breed aanbod te geven in de winkels en achter de schermen aan iedereen een fijne plek met passend werk te bieden. Maar men is er ook voor diegene waarvoor een bakje koffie en contactmoment al een grote stap kan zijn.

Opbouwen

Momenteel wordt het kringloopcentrum ingericht. De wagens rijden af en aan met stellingen en artikelen. Het wordt een ruim en overzichtelijk centrum met voldoende parkeergelegenheid. Wanneer dit precies klaar is, is nu nog onbekend. Bent u of kent u iemand die toe is aan een nieuwe uitdaging of dagbesteding? Neem dan gerust contact op. Goed voor Goed staat zeker open voor samenwerkingsverbanden, is altijd blij met goede adviezen en hoort graag wat er zoal speelt binnen de gemeente.

Meer informatie over Goed voor Goed kunt u op de website vinden maar u kunt ook direct contact opnemen via 06-83334212 of via de mail [email protected]

Reacties