Huldiging kampioenen Agility met hun honden

Foto: Jan

Wendy Willemse met Legend en Feline Tunders met Cady werden donderdagmorgen op het gemeentehuis van Woensdrecht ontvangen voor een huldiging.

Nederlands kampioenschap Agility

Op 16 en 17 juni werd het Nederlands kampioenschap Agility gehouden in Venlo. Ook Wendy Willemse en Feline Tunders uit Hoogerheide deden er met hun honden aan mee.

Wendy Willemse werd met de vier jaar oude Border Collie Legend Nederlands kampioen Agility bij de senioren en Feline Tunders werd met haar zes jaar oude Border Collie Cady Nederlands kampioen bij de junioren.

Cady en Legend

Agility

Agility (behendigheid) is een sport waarbij een hond, geleid door zijn begeleider, zo snel mogelijk een bepaald parcours met hindernissen moet afleggen.

Het parcours met meestal twee├źntwintig hindernissen en tussen de honderdzestig en honderdnegentig meter lang wordt door de keurmeester ontworpen.
De begeleider mag voor de wedstrijd tien minuten lang het parcours verkennen. Het parcours zelf wordt in de wedstrijd meestal in iets meer dan een halve minuut afgelegd waarbij de baas mee rent en dus ook een goede conditie moet hebben.

Ook de baas moet een goede conditie hebben

Trainen

Wendy en Feline trainen met hun honden bij WW Indoor 4 All, de indoor trainingshal van Wendy aan de Buitendreef in Hoogerheide waar ze al drie jaar zelf ook les geeft. Maar om Nederlands-, en misschien Europees kampioen te worden is dat niet genoeg. Minimaal eens per maand trainen Wendy en Feline ook in Duitsland.

WW Indoor 4 All in Hoogerheide

Wedstrijden

Om op hoog niveau mee te doen met wedstrijden moet er ook veel gereisd worden. Zo was Wendy twee weken geleden in Oostenrijk voor een Europees kampioenschap wedstrijd waar ze vijfde werd en een week geleden in Slowakije waar ze, in een wedstrijd specifiek voor Border Collies, eerste werd met Legend. In oktober wordt daarna het WK Agility gehouden in Zweden.

De huldiging

Donderdagmorgen werden Wendy Willemse met Legend en Feline Tunders met Cady op het gemeentehuis van Woensdrecht in de kamer van de burgemeester ontvangen door wethouder Hans de Waal van sportzaken.

Feline en Wendy ontvangen de bloemen

Na wat verteld te hebben over de hondensport en het behaalde kampioenschap ontvingen Wendy en Feline een mooie bos bloemen en Legend en Cady een in cadeaupapier verpakte kluif. Bovendien kregen Wendy en Feline een ‘Woensdrecht-poloshirt’. Als ze met die polo aan een actiefoto met hun honden opsturen naar de gemeente, krijgen ze daarmee een plaatsje in de eregalerij met foto’s van Woensdrechtse kampioenen.

…en de honden kregen een kluif

Links

Reacties