Retro Rit TC De Schelderijders uit Hoogerheide

Foto: TC De Schelderijders

Op 3 oktober 1968 is Wielertourclub De Schelderijders uit Hoogerheide opgericht. Zaterdag 22 september, 50 jaar later, is dit jubileum gevierd met een Retro Rit.

De Retro Rit werd gereden door 14 leden van de Schelderijders in wielershirts van de beginjaren tot heden. Het vertrek was gekozen bij de kerk in Hoogerheide, naast de slagerij waar 50 jaar geleden ook de eerste rit vertrok en de aanleiding vormde voor het oprichten van een wielertourclub, de eerste in de Zuidwesthoek.

De start van de Retro Rit bij de kerk in Hoogerheide, precies 50 jaar geleden startte op ditzelfde punt de eerste rit van wat snel daarna Tourclub De Schelderijders zou worden.

Bij de eerste rit in 1968 werd er maar liefst op en neer naar Vlissingen gereden, waarbij de groep verbrokkeld terugkeerde, nu voerde de historische rit over een kleiner parcours naar de Oosterschelde en vervolgens de Westerschelde om de clubnaam te eren.

Bij de aankomst in het clublokaal, Café Zaal Boulevard in Hoogerheide, troffen de leden het ere-lid Jos van Nueten aan, inmiddels 94 jaar oud en met goede herinneringen aan de club.

Ere-lid Jos van Nueten (94 jaar) kwam op bezoek tijdens de nazit van de Retro Rit met links in het groene vintage shirt Jack van Loon, vanaf de oprichting lid van de club.

De receptie werd door leden, oud-leden en sponsoren bezocht. Namens de Gemeente Woensdrecht overhandigde wethouder Lars van Beek het wielershirt van de gemeente aan de jubilerende club. Oud-voorzitters Jacques Plasmans en Kees Palinckx memoreerden markante momenten uit de wielerhistorie.

Lid van het eerste uur, Jack van Loon, vierde eveneens zijn 50-jarig lidmaatschap en ontving van de voorzitter Mark Heijmans een fraai herdenkingsbord met inscriptie. Vervolgens werd er nog lang nagepraat over de rijke wielerhistorie van de club met de nodige hilarische en memorabele momenten die in 50 jaar voorgevallen zijn.

Reacties