Luchtmacht oefening Orange Bull van 1 tot en met 5 april

Foto:

Van 1 tot en met 5 april vindt de oefening Orange Bull plaats waarbij 2 C-130 Herculessen, drie vluchten per dag maken.

Hoewel er primair vanaf vliegbasis Eindhoven wordt gevlogen zullen ook de locaties Woensdrecht, De Kooij, Schaffen (België), De Peel, Artillerie Schietkamp in ’t Harde (ASK) en Twente Airport worden aangedaan. Tijdens deze oefening zal het 336 ‘Blackbulls’ Squadron van vliegbasis Eindhoven haar tactische inzet samen met verschillende collega’s beoefenen door middel van Tactical Air Land Operations, para drops, Container Delivery Systems-drops, laagvliegen en vliegen met nachtzichtapparatuur.

Samenwerking

Door deze vijfdaagse oefening krijgt de bemanning voldoende mogelijkheden om het grote scala aan vaardigheden te trainen. Er wordt samengewerkt met collega’s van de 11 Luchtmobiele Brigade en de Defensie Para School, het Korps Mariniers en het Korps Commando Troepen. Zij hebben veelal dezelfde trainingsdoelstelling en leveren de noodzakelijke ondersteuning waardoor de oefening gezamenlijk wordt uitgevoerd.

Tactische landingen

Tactical Air Land Operations worden op De Kooij, Woensdrecht, Eindhoven, De Peel en Twente Airport beoefent. Dit zijn tactische landingen van de C-130 Hercules waarbij het verrassingseffect voor het landen in vijandig gebied voorop staat. Op Schaffen, ASK in ’t Harde en Twente Airport zullen para drops plaatsvinden. De para drops bestaan uit 100 parachutisten die Military Free Fall of Automatic Open beoefenen. Deze drops zullen zowel overdag als ’s avonds plaats vinden. Daarnaast zullen er op ASK in ’t Harde ook CDS-drops gedaan worden. Hierbij verlaat vracht, met een maximum van 1000 kilo, per parachute de Hercules via de achterklep.

Het gebied tussen vliegbasis Eindhoven, De Peel, ASK in ’t Harde en Twente Airport is een laagvlieggebied tijdens Orange Bull. Overdag mag in dit gebied tot een hoogte van 300ft (100m) en ’s avonds tot 600ft (200m) gevlogen worden.

Reacties