Lentefeesten in Hoogerheide

Donderdag waren de Raadhuisstraat, het Lucasplein en een stuk Huijbergseweg in Hoogerheide, het domein van de jaarlijkse Lentefeesten.

Met een uitgebreide braderie met onder andere zo’n honderd kramen in alle maten een soorten, op verschillende plaatsen live muziek, getunde auto’s naast de kerk en Amerikaanse auto’s en motoren rond het gemeentehuis, een kermis en een modeshow was er werkelijk voor iedereen wel wat te beleven.

Dat bezoekers van heinde en verre komen om de Lentefeesten in Hoogerheide te bezoeken was wel te zien aan de overvolle parkeerplaats bij de Haviksberg en de geparkeerde auto’s in de woonwijken rond de Raadhuisstraat.

Bij het oplopen van de Raadhuisstraat was het al duidelijk, er waren heel veel bezoekers van de kraampjes en de andere attracties. Het was lekker druk.

Gezellige drukte in de Raadhuisstraat

Bij Kombino Care voor stonden clowns ballonbeesten te vouwen, even verderop was antiek te koop en op de hoek van de Flemingstraat werden zoals elk jaar helium ballonnen verkocht.

Helium balonnen te koop

Voor de winkel Lots of Fashion werd, in samenwerking met Totally Dance Company elk uur een modeshow gehouden onder muzikale begeleiding van DJ Gerco.

Modeshow bij Lots of Fashion (meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel)

Op het Ouwe Raedthuysplein mochten kinderen hun oude speelgoed en zo verkopen, stond er een springkasteel en zaten alle terrassen vol. In café het Pleintje zorgde Drive In Show Shadow voor de muziek en op het plein speelde de band ‘Volle bak’ en ook High Tea & Pie stond met een stand op het plein.

Volle terrassen op ’t Ouwe Raedthuysplein

Bij de stand van het Veteranen Ontmoetingscentrum stond een prachtig gerestaureerde Triumph legermotor, een mooi voorspel voor het motorisch moois dat om de hoek te zien was, bij de getunede auto’s show op de parkeerplaats achter de kerk.

Triumph legermotor bij de stand van  het Veteranen Ontmoetingscentrum

Getunede auto’s achter de kerk (meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel)

Bij het gemeentehuis speelde de band ‘Come Back’ met zanger Ron van Hoof lekkere ouderwetse rocknummers als ‘Born to be Wild’, heel toepasselijk tussen de Amerikaanse auto’s en motoren op de ‘American Day’ die hier gehouden werd.

Amerikaanse auto’s en motoren op de American Day (meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel)

Naast de auto’s motoren, etenswaren, hebbedingetjes en andere zaken, waren ook de goede doelen vertegenwoordigd met onder andere de scouting, Happinezz en De Zonnebloem.

Ook dit jaar weer had het organiseerde ‘Winkelhart Hoogerheide’ er voor gezorgd dat er voor iedereen wel wat leuks of nuttigs te zien of te beleven was bij de lentefeesten.

 

Bekijk ook de fotoserie bovenaan dit artikel

 

Reacties