Grenspark Kalmthoutse Heide breidt samenwerking met recreatieondernemers uit

Foto: Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide gaat de samenwerking met recreatieondernemers in het gebied verder uitbreiden.

Samen met trotse en goed geïnformeerde Gastheren en Gastvrouwen van het Grenspark wil het gebied zichzelf steviger op de toeristische kaart zetten. Het is de bedoeling dat deze ondernemers hun gasten nog meer de mooie natuur en cultuur van het gebied kunnen laten beleven.

De natuur in gaan

Door de coronacrisis is er meer dan ooit de behoefte om de natuur in te gaan. Niet voor niets staan parkeerplaatsen bij natuurgebieden in de weekenden vaak overvol. Grenspark Kalmthoutse Heide, een natuurgebied van 60 km2 aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens, leent zich bij uitstek voor dagrecreatie of een langer verblijf in de natuur. Hier wisselen weidse, ongerepte landschappen van heide, vennen, duinen, bossen, weilanden en polder elkaar af. Hier komen vele bezoekers letterlijk en figuurlijk op adem, te voet, op de fiets of te paard.

Training Gastheer van het Landschap

Martin Groffen (Voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide): “Door recreatieondernemers in het gebied een gedegen training Gastheer van het Landschap aan te bieden, wil het Grenspark Kalmthoutse Heide recreanten goed de weg wijzen en een optimale beleving te bieden. Dit is goed voor de lokale economie en voor de recreant!”

Gastheer van het Landschap is een programma van IVN Natuureducatie, waarin recreatieondernemers in vier dagdelen alle ins en outs leren over het landschap waarin zij ondernemen, zoals de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, bijzondere natuurparels en actuele ontwikkelingen.

De training in Grenspark Kalmthoutse Heide, is coronaproof gemaakt en bestaat uit theorie, opdrachten, gastpresentaties en excursies door boswachters. Grenspark Kalmthoutse Heide telt op dit moment al 20 Gastheerbedrijven. Na de cursus werkt het netwerk van Gastheren en Gastvrouwen samen aan arrangementen en promotie om het Grenspark steviger op de toeristische kaart te zetten.

Reacties