Afghaans restaurant aan het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide

Foto: Jan Krijtenburg

Op 28 mei opende op het Ouwe Raedthuysplein 14 in Hoogerheide het Afghaanse restaurant van Arezo Sultani en Eivez Fazili.

De Afghaanse Arezo Sultani woont al bijna vijfentwintig jaar in Nederland en is via Lelystad en Arnhem in Woensdrecht terecht gekomen. Al die jaren heeft zij voor een ander gewerkt maar nu wilde ze eigen baas zijn, mede om zelf haar tijd in te kunnen delen in verband met de opvoeding van haar zoontje van een jaar oud.
Samen met haar eveneens Afghaanse vriend Eivez Fazili is ze, met hulp van vrienden, het restaurant begonnen.
Eivez Fazili is geen onbekende in Hoogerheide. Al jaren hersteld hij kleding in zijn atelier ‘De Grote Schaar’ aan het Ouwe Raedthuysplein.

Parwaan en De Grote Schaar

Het pand, waar ze nu het restaurant geopend hebben, ligt vlak naast Eivez naai-atelier ‘De Grote Schaar’, aan het Ouwe Raedthuysplein. Toen Arezo en Eivez hoorden dat het pand beschikbaar was, zagen ze het meteen zitten om daar hun bedrijf te beginnen.
De naam Parwaan, de naam van een provincie in Noord Afghanistan, is gekozen omdat daar de families van beide ondernemers vandaan komen.

De Afghaanse keuken

In het restaurant wordt authentiek Afghaans gekookt. De ingrediĆ«nten zijn hetzelfde als bij de Nederlandse keuken maar de manier van klaarmaken is Afghaans, met veel kruiden, maar niet erg ‘pittig’ zoals Indiaas of Pakistaans eten. Er worden altijd verse ingrediĆ«nten gebruikt en Arezo maakt zelf de recepten, die daarna door de Afghaanse kok en kokin, vrienden van het stel, worden bereid.

Openingstijden

Afghaans restaurant Parwaan is de hele week, behalve op maandag, geopend.
De openingstijden zijn van 11:00 tot 22:00 uur De keuken sluit om 21:00 uur.
U kunt er terecht voor lunch en diner, maar natuurlijk ook voor een drankje en hapje tussendoor, binnen in het restaurant of op het ruime overdekte terras met zo’n vijftig zitplaatsen.

Er is ook de mogelijkheid voor feesten of andere groepsactiviteiten maar dat dient wel ruim van tevoren afgesproken te worden.

Praktische informatie

Afghaans restaurant Parwaan
Adres: Ouwe Raedthuysplein 14 in Hoogerheide
Website: www.parwaanrestaurant.nl
Email: [email protected]
Telefoon: 06 1891 6134
Openingstijden: Dagelijks geopend van 11:00 tot 22:00 uur (keuken sluit om 21:00 uur)
Maandags gesloten

Eivez Fazili en Arezo Sultani

Reacties