Woensdrechts Wielerkampioenschap met meer dan 60 deelnemers

Zaterdagavond deden meer dan zestig renners mee met de wedstrijd voor het Woensdrechts Wielerkampioenschap in Huijbergen.

Het Woensdrechts Wielerkampioenschap

Dit is de vijfde editie van het Woensdrechts Wielerkampioenschap, een wedstrijd waarin alle wielrenners uit de gemeente Woensdrecht en de omliggende gemeenten op de Brabantse Wal, met en zonder licentie, kunnen meestrijden voor het Woensdrechts Wielerkampioenschap.

Met de viering van 750 jaar Huijbergen werd voor het eerst het Huijbergse Wielerkampioenschap gereden maar toen na twee edities het deelnemersaantal bleek tegen te vallen werd er voor gekozen om er een Woensdrechts Wielerkampioenschap. Dat bleek een goede keus want het Woensdrechts Wielerkampioenschap trek een grote groep rijders en publiek. In het weekend dat de wedstrijd gereden wordt is er op vrijdag, zaterdag en zondag een kermis en wordt er zondag een braderie gehouden wordt.

Na de Raadsrace

Om zeven uur zaterdagavond, na de Raadsrace, begon dan de wedstrijd over een afstand van circa vierenveertig kilometer. Er wordt gereden in drie categorieën, te weten, veertig min, veertig plus en dames. Alle drie de categorieën zullen tegelijkertijd starten.

Niels van Elzakker nam voor deze wedstrijd de microfoon over van Hans de Waal, die bij de raadsrace het commentaar gegeven had.

Startschot

Het startschot voor deze wedstrijd werd gegeven door de Woensdrechtse wethouder en loco burgemeester Henk Kielman waarop de renners aan hun veertig kilometer begonnen.

En er werd hard gereden. Op de fietscomputer van één van de deelnemers was na afloop te zien dat hij gemiddeld ruim 40 km per uur gereden had met een uitschieter naar ruim 66 km per uur. En dat was nog niet eens bij de kopgroep !

De winnaars

In de categorie veertig min was Bas Nieuwkoop als eerste over de finish, waarop de beslissing voor de tweede en derde plaats in een felle eindsprint bevochten werd. Uiteindelijk werd Roy van Dijk tweede, op de voet gevolgd door Tannick Sprangers.

Bij de dames was Bianca Broosus de snelste, werd Lotte Backx tweede en veroverde Patricia Arts de derde plaats.

Het Woensdrechts kampioenschap werd gewonnen door Ronald Withagen

In de categorie veertig plus was de vijfenveertig jarige Bjorn Tsoi eerste. Ron Dingemans werd tweede en Sjerk Slagmolen derde.

En zodra de huldiging was afgelopen begon het hard te regenen. Gelukkig hadden de weergoden nog even gewacht tot de wedstrijd voorbij was.

Natuurlijk ging de kermis nog wel even door.

Kijk in de fotoserie bovenaan dit artikel voor meer foto’s

Reacties