Kleurplaat tegen eenzaamheid

Foto: Stefaan Verheugt

Stefaan Verheugt, CDA Raadslid in Bergen op Zoom komt met een plan tegen eenzaamheid, ‘Samen kleuren voor elkaar’.

Verheugt verteld er zelf over;

Door de huidige lockdown is het extra belangrijk om naar elkaar om te kijken. Vele mensen vinden het lastig om aandacht te vragen voor hun eenzaamheid. We hebben daarom een kleurplaat gemaakt die een subtiele hint is om een een praatje te maken of even te zwaaien.
Veel mensen missen door de lockdown de jaarlijkse december diners, borrels of andere bijeenkomsten. De meeste mensen zijn toch bang om een dierbare te besmette of zelf besmet te worden. En daardoor ligt eenzaamheid soms op de loer.

Onlangs zag ik mijn dochter kleuren en dacht ik dat zou wellicht een goed initiatief kunnen zijn. Ze kleurt heel graag en is altijd enorm trots als zij een tekening cadeau kan geven. De ontvangers zijn dan ook altijd erg enthousiast en waarderen dit heel erg.
Daarom besloot ik te zorgen voor een kleurplaat die kinderen kunnen versieren of kleuren. En als deze kinderen of ouders dan iemand kennen die wellicht behoefte heeft aan een praatje, of iets simpels als even zwaaien. Dan kan diegene deze kleurplaat voor het raam hangen. De mensen in de buurt weten dan dat deze persoon het zeker niet erg vind als je even stilstaat voor het raam en hallo zegt.

Dus als men iemand kent die dit wel zou kunnen waarderen? Dan kunnen zij de kleurplaat Downloaden en hem uitprinten. En wellicht maakt zijn of haar kind/kleinkind iemand wel iets vrolijker.”

De kleurplaat is hier te downloaden.

Cookieinstellingen