Inzamelingsactie voor herstel afgebrande wielerbus van seksclub Diana

Foto:

De iconische dubbeldekkerbus van Sauna Diana is afgelopen weekeinde deels uitgebrand. Woensdrechtenaar Kees Kuijlen is een inzamelingsactie gestart om de bus op te kunnen knappen.

“Deze bus is een icoon. Een monument uit de wielergeschiedenis”, zegt Kuijlen die 45 jaar lang actief was in de wielrennerij. De bus heeft in het verleden dienst gedaan als rennerskwartier. “Terwijl de profs nog opgevouwen in ploegleiderwagens zaten, beschikten de renners van Diana al over een bad en keuken.”

De bus stond de laatste tijd als reclameobject langs de snelweg A16. Daar heeft het voertuig vlam gevat, vermoedelijk door brandstichting. “Nu staat de bus er verweesd en beschadigd bij”, zegt Kuijlen. “De familie waarvan de bus eigendom is, heeft de wielersport altijd gesteund. Nu kunnen wielerliefhebbers iets terug doen, zodat de bus der bussen in haar eer hersteld kan worden. Er moet een nieuwe motor komen, er is veel plaat- en laswerk en de bus zal opnieuw gespoten en beletterd moeten worden”, somt Kuijlen op.

Het streefbedrag van de crowdfundingsactie is twintigduizend euro. Woensdagmiddag was 42% van dit bedrag al binnen. “Mocht de bus niet gemaakt kunnen worden, of mocht er na reparatie nog een bedrag over zijn, dan gaat dit naar een goed doel. Maar de hoop is dat de bus dankzij donaties volgend jaar langs het parcours van de Ronde van Spanje kan staan.

Doneren kan op de volgende pagina: https://www.doneeractie.nl/wieler-historie-verloren-bus-club-diana/-58978

Nu kunnen wielerliefhebbers iets terug doen, zodat de bus der bussen in haar eer hersteld kan worden

 

Cookieinstellingen