Met tachtig kinderen in de speeltuin, bij de KVS Zomerweek

Tachtig kinderen, van vier jaar tot groep 5, hadden donderdag bij de KVS Zomerweek een speeldag in de speeltuin aan het eind van de Molenstraat.

Vanaf sportpark de Heiloop liepen de kinderen, onder begeleiding van een aantal vrijwilligers, door Ossendrecht naar de Molenstraat waar ze een ontspannen speeldag hadden.

KVS Zomerweek

Wandelen naar de speeltuin

Stichting KinderVakantie Spel Ossendrecht organiseerde dit jaar voor de 49e keer de KVS Zomerweek in Ossendrecht. Al vantevoren konden kinderen zich inschrijven. Er was een maximum van honderdzestig inschrijvingen en uiteindelijk bleek dat heel goed uit te komen.

De kinderen zijn bij de KVS Zomerweek in twee groepen verdeeld. In de eerste groep zitten kinderen vanaf vier jaar tot en met groep vijf van de basisschool en in de tweede groep zitten kinderen van groep zes tot en met groep acht van de basisschool. Elk van de twee groepen had zo’n tachtig kinderen, hoewel niet alle kinderen alle dagen meedoen. Met elk van de groepen wordt een op leeftijd afgestemd programma uitgevoerd.

Zo gingen de kinderen uit de eerste groep deze week kastelen bouwen met dozen en verf, een speurtocht lopen, knutselen, wedstrijdjes zoals estafette en dinsdagmiddags zwemmen. Er was een tienkamp, spelletjes in het bos en woensdagavond een disco.

De kinderen uit de tweede groep begonnen met een 10-kamp en een vossenjacht. Ook hadden ze een avond met een ‘spooktocht’. Op dinsdag werden er spelen en wedstrijden gedaan en ook de woensdag begon met spellen. Woensdagmiddag ging de hele groep per fiets naar het zwembad en ’s avonds was er disco. De kinderen uit de oudere groep mochten daarna op het veld in hun tentje blijven slapen en kregen donderdagmorgen een ontbijt.

Op vrijdag gaan beide groepen de hele dag naar pretpark Drievliet. Om daar niet te moe voor te zijn is donderdag een wat rustiger dag. De jongste kinderen liepen naar de speeltuin aan het eind van de Molenstraat en de oudere kinderen hadden een spel in het bos, maar om twee uur ’s middags was het al voor bedie groepen afgelopen, om energie te sparen voor de vrijdag.

Naomi van de werkgroep voor de kleinere kinderen

Naomi, de leidster van de jongste groep kinderen, vertelde dat de organisatie gedaan wordt door twee werkgroepen, één van vijf personen voor de jongste kinderen en één van drie personen voor de oudere kinderen. Gedurende de Zoemerweek zelf zijn er zo’n vijfentwintig vrijwilligers actief om de kinderen een leuke maar ook veilige week te bezorgen.

Links:

Reacties

Cookieinstellingen