Speciale taxatiedag zilver en workshop zilverpoetsen

Speciaal voor de tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ organiseert het Markiezenhof op zaterdag 26 augustus, in samenwerking met het Zeeuws Veilinghuis, een taxatiedag zilver. Je kunt dan je sieraden en ander zilverwerk laten taxeren door experts, waaronder Robin Peters (Tussen Kunst en Kitsch). Ook zijn er die dag twee workshops zilverpoetsen. Iedereen kan meedoen.

Ben je benieuwd of jouw zilveren kunstwerk, erfstuk of een van je sieraden echte kunst is? Of ben je gewoon nieuwsgiering naar het verhaal erachter? De ervaring leert dat mensen vaak half niet weten wat iets waard is. In het Markiezenhof kom je erachter of je de gelukkige eigenaar bent van waardevol zilver door het te laten taxeren door twee experts: Jeroen de Kuyper en Robin Peters. Deze gecertificeerde taxateurs zijn van het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg en Robin Peters is bekend van o.a. het televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’, als zilver- en juwelenspecialist.

Ze waren ook in het Markiezenhof bij de eerste taxatiedag zilver in mei. Nu geven ze je een tweede kans om de geschiedenis en waarde van je erfstuk of ander zilver te ontdekken. Dat kan op 26 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur. De taxatie zelf is gratis, je betaalt alleen de toegang tot het Markiezenhof en kunt dus ook tussendoor van de grote zilvertentoonstelling genieten.
Met een Kraspartout kun je in de periode tot en met 29 oktober ook de andere vier monumenten bezoeken waar ‘Voorbij IJdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ plaatsvindt.

Workshops zilverpoetsen op taxatiedag

Op zaterdag 26 augustus is het ook mogelijk om in het Markiezenhof je meegebrachte zilveren sieraden of voorwerpen deskundig te leren poetsen, met verantwoorde middelen. Om 11.00 en om 14.00 uur geven kunsthistorici Bart van Eekelen en Daphne Valentijn speciale zilverpoetsworkhops in de Tuinzaal. Laat je zilver taxeren door de ervaren taxateurs van het Zeeuws Veilinghuis.

Praktische info

Zaterdag 26 augustus:
– Taxatiedag tussen 11.00-16.00 uur in de Hofzaal van het Markiezenhof
– Workshop zilverpoetsen om 11.00 uur en14.00 uur in Tuinzaal 3 van het Markiezenhof

Entree:
Toegangsprijs museum. Voor de workshop zilverpoetsen betaal je €5,00 extra. De taxatie is gratis.

kijk voor meer info op www.markiezenhof.nl/zilver

 

Bron: Gemeente Bergen op Zoom

Reacties