F!TFabriek, scholen en sportverenigingen doen mee met de De Nationale Sportweek 2017

Foto: Archieffoto Regioactueel

Van 9 tot en met 16 september is het ‘Nationale Sportweek’, een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten.

Ook dit jaar besteedt de F!TFabriek aandacht aan de Nationale Sportweek welke gepland staat van 9 tot en met 16 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

Op zaterdag 9 september 2017 staat de Boulevard in Bergen op Zoom de hele dag in het teken van het aangepast sporten. Zowel in Sporthal de Boulevard als in Zwembad de Schelp zullen er diverse sportclinics worden gehouden en kan iedereen de gehele dag kennis maken met het brede aanbod ‘Aangepaste Sport’ en de mogelijkheden hieromheen binnen de Brabantse Wal. De dag wordt georganiseerd door sportverenigingen uit de werkgroep aangepast sporten (gem. Bergen op Zoom) in samenwerking met onder andere SDW, S&L Zorg, de F!TFabriek en de Provincie Noord-Brabant.

Op maandag 11 september organiseert de F!TFabriek vervolgens een sportdag voor speciaal onderwijsscholen op sportpark Rozenoord. De F!TFabriek is bij het gros van de basisscholen binnen de gemeente Bergen op Zoom nauw betrokken bij het gymonderwijs. De onderwijsondersteuners zetten deze week de gymlessen in het teken van de Nationale Sportweek. Daarnaast zullen ook de pleinactiviteiten die in deze week plaatsvinden in het teken staan van de Sportweek.  Ook zetten verschillende sportverenigingen zelf de deuren open. Zo organiseert tennisvereniging SMASH bijvoorbeeld op zondag 10 september een vrije inloop.

Tot slot ondersteunt de F!TFabriek de AH Sportactie waar Albert Heijn ‘De Zeeland’ actief mee aan de slag gaat. De komende weken zullen er een aantal demo’s te zien zijn van onder andere Ogers Lacrosse en Padeltennis (LTC de Zoom).  Albert Heijn en NOC*NSF willen de komende vier jaar heel Nederland in beweging brengen. Tijdens de AH Sportactie spaar je 3 weken lang voor AH Sportzegels. Elke volle spaarkaart is goed voor 5 keer gratis sporten bij jou in de buurt. Deze kun je in zetten tot 3 december! Ga snel sparen en beleef sportplezier!

Reacties