Woensdrechts tractorendefilé nu ook door Ossendrecht en Huijbergen

Het tractorendefilé dat als aanloop van de Woensdrechtse Boerendag gehouden werd, ging voor het eerst ook door Ossendrecht en Huijbergen.

Zoals elk jaar begint de Woensdrechtse Boerendag met een tractorendefilé. De afgelopen zes keer ging de stoet hele oude tot mooie nieuwe tractoren door Woensdrecht en Hoogerheide maar dit jaar werd gekozen voor een route van veertig kilometer van Woensdrecht over de Oud Hinkelenoorddijk naar Ossenderecht. Dan van Ossendrecht naar het Ouwe Raedthuysplein voor een tussenstop.

De planning was dat het defilé om één uur van start zou gaan maar door een hevige regenbui werd dat even uitgesteld en werd de route met een paar kilometer ingekort zodat uiteindelijk met maar een half uurtje vertraging op het Ouwe Raedthuysplein aangekomen werd.

Tractorendefilé Weonsdrecht

Op het Ouwe Raedthuysplein werden de tractoren opgesteld zodat het publiek ze kon bewonderen.

Mede-organisator Jeffrey de Nijs, zelf de berijder van een enorme uit Amerika geïmporteerde John Deer 4430 trekker, vertelde dat er zelfs tractoren mee reden van voor de oorlog zoals de Bulldogs. Sommigen waren helemaal tot nieuwstaat gerestoreerd en andere in duidelijk ‘gebruikte staat’.

Tractorendefilé Weonsdrecht
Jeffrey vond het jammer, maar wel begrijpelijk, dat er van de 65 aangemelde tractoren en zo’n 15 door het slechte weer in de ochtend afgehaakt hadden en hoopte dat ze er volgend jaar toch weer bij zouden zijn. Ondanks de afmeldingen trok er, met vijftig tractors, toch een heel behoorlijke stoet door de gemeente Woensdrecht.

v.l.n.r. Erwin Suijkerbuik, Walther Meesters en Jeffrey de Nijs, de organisators van dit tractorendefilé

Na de start hadden de deelnemers nog even een beetje regen gehad maar toen de stoet op het Ouwe Raedthuysplein aangekomen was scheen volop de zon. De bestuurders en passagiers hadden mooi de gelegenheid om elkaars tractoren te bewonderen, even nog wat onderhoud te plegen of in één van de horeca gelegenheden nog even wat de drinken. Ook werden er door de organisatie broodjes uitgedeeld.

Vanaf het Ouwe Raedthuysplein ging het defilé daarna via het Sint Lucasplein en de Wouwbaan naar Huijbergen om uiteindelijk via Woensdrecht weer het terrein van de Boerendag aan de Reimerswaalweg.

Na aankomst stond er voor de deelnemers een warme maaltijd te wachten. Op de Boerendag zelf op zondag kunnen de tractor eigenaren nog deelnemen aan een behendigheidsproef voor tractors.

Tractorendefilé Weonsdrecht

Tractorendefilé Weonsdrecht

Tractorendefilé Weonsdrecht

Tractorendefilé Weonsdrecht

Tractorendefilé Weonsdrecht

Reacties