Open Boulevard 2017 Dart Toernooi in Hoogerheide

Open Boulevard 2017 Hoogerheide
Foto: Jan

In Café-zaal Boulevard in de Raadhuisstraat werd over dertien banen door ruim veertig deelnemers om de eerste plaats in het Open Boulevard 2017 Dart Toernooi gestreden.

Met ruim veertig deelnemers, half om half verdeeld over eigen leden van Dart Vereniging Woensdrecht en andere darters, was er genoeg talent in huis om er spannende wedstrijden van te maken. Eén van de leden van de dart vereniging, Jan van der Assel, heeft in het verleden zelfs op niveau van de PDC bond gespeeld (PDC staat voor ‘Professional Darts Corporation’, de bond waar ook bekende darters als Vincent van der Voort, Micheal van Gerwen en Raymond van Barneveld in uitkomen).

Open toernooien

Secretaris van de organiserende vereniging, John van der Eijnden, legde uit dat de darttoernooien van Dart Vereniging Woensdrecht, ‘Open Boulevard’ en ‘Open Woensdrecht’ beide open toernooien zijn. Dit betekend dat iedereen kan deelnemen aan dit toernooi, lid of geen lid van de RDF (Roosendaalse Dart federatie) of een vereniging.

Het is een gemengd toernooi, dus zowel mannen, vrouwen als jongeren kunnen deelnemen. Hij vertelde ook dat Dart Vereniging Woensdrecht nu al twintig jaar bestaat en dat dit toernooi in elk van die jaren georganiseerd werd.

DVW Secretaris John van der Eijnden

Het toernooi

De toernooien bij Dart Vereniging Woensdrecht werken met een poulesysteem. In elke poule van vier worden drie potjes van drie legs gespeeld waarbij ieder punt telt. De twee spelers die de meeste punten hebben behaald gaan door naar de winnaarsronde en de twee spelers die de minste punten hebben gehaald gaan door naar de verliezersronde.

Bij een poule van vijf gaan de drie spelers die de meeste punten behaald hebben door naar de winnaarsronde. De winnaars- en verliezersronde zijn de knock-outrondes.

Andere toernooien van DVW

  • Koppeltoernooi DVW op 19 november 2017
  • Open Woensdrecht 2018 op 11 maart 2018

Links

Uitslagen

Winnaarsronde:
1e Sander Aarden
2e Rudi Minnebach
3e en 4e Stef Macaré en Roland Ameye

Verliezersronde:
1e Jim v/d Berg
2e Marc van Oevelen (Lid DVW)
3e en 4e Gerard Cloots (Lid DVW) en Jamico Beerthuizen

Hoogste uitworp: 151 Sander Aarden

Reacties