Parkinson Café West-Brabant gaat over geestelijke veranderingen door Parkinson

Iedere maand is er in Heerle een informele bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familieleden en andere direct betrokkenen. De bijeenkomst van deze maand gaat over geestelijke veranderingen door Parkinson.

Tijdens de bijeenkomst op 2 november zijn de bezoekers weer in de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer ervaringen en kennis met elkaar te delen. Daarnaast krijgen zij informatie over de behandelmogelijkheden en de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

Geestelijke veranderingen

Er komen veel praktische zaken aan bod. Regelmatig worden deskundigen uitgenodigd om een voordracht te houden. Deze keer is dat mw. Mirian Volleberg, neuropsycholoog bij Revant. Ze geeft een presentatie over de geestelijke veranderingen door de ziekte van Parkinson. Ze gaat in op gedragsveranderingen (onder andere verminderde interesse/apathie), verandering in cognitie, hallucinaties, somberheid/depressie en wat die veranderingen betekenen voor een relatie. “Het doel van de middag is meer begrip te krijgen bij partners, familieleden en andere mantelzorgers voor de veranderede situatie en strategieën. Hoe hiermee om kan worden gegaan door zowel de patiënt als de partner, familie en mantelzorgers”, stelt Ingrid Renkels van de Werkgroep Parkinson Café West-Brabant.

Parkinson Café

Het Parkinson Café West-Brabant wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 te Heerle. De Schalm is gevestigd in de Getrudiskerk, de ingang bevindt zich aan de Herelsestraat. U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 tot 16.00 uur. In de omgeving kunt u gratis parkeren.

Samenwerkingsverband

Het Parkinson Café West-Brabant is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen TWB, Thuiszorg met Aandacht, Groenhuysen, Surplus Zorg, Bravis ziekenhuis,
Van Broekhoven Fysiotherapie, Fystiotherapie Van Lammeren, stichting tanteLouise-Vivensis, Ookthuis,, ParkinsonNet Roosendaal, ParkinsonNet Bergen op Zoom en de Parkinson Vereniging.

Reacties