Twee nieuwe Sinterklaasclips in Hoogerheide opgenomen, bekijk ze hier!

Foto: Vincent

Vorige maand werden in Hoogerheide twee videoclips opgenomen bij sinterklaasliedjes die gezongen worden door kinderkoor plezier. Nu zijn beide videoclips af, en hier te bekijken!

De brede school in Hoogerheide was eind oktober het decor van de opnames van een videoclips. Het initiatief voor de twee nieuwe sinterklaasliedjes werd begin dit jaar genomen door Armand Nelen. De uit Essen afkomstige muzikant heeft in de jaren 60 en 70 veel optredens gehad met de popband The Sonny Boys. “Ik heb altijd al eigen nummer geschreven en opgenomen. Ik had al twee nummers op de plank staan. In een periode van ruim drie weken heb ik de teksten geschreven”, zegt Nelen. Hij heeft met de clips geen groot commercieel succes voor ogen. “Maar als je niks doet heb je gegarandeerd geen resultaat.”

Van het begin af aan was Nelen vastbesloten om de nummers een positieve insteek te geven. “Bij bestaande liedjes ligt de nadruk op het krijgen van de roe of het meegenomen worden naar Spanje als je stout bent. Ik koos voor een andere invalshoek waarbij de ongecompliceerde feestelijke sfeer voorop staat”, zegt Nelen. Ook de consternatie rondom de kleur van zwarte piet komen dus niet voor in de tekst. “Kinderen hebben daar geen boodschap aan.”

De geluidsopnamen werden gedaan door Frans van Aken van stichting Mutaze. Zijn stichting draagt ook bij aan de verbinding tussen verschillende mensen die met muziek bezig zijn. Zo kwam Armand Nelen via de stichting in contact met Eugénie Monaco van kinderkoor Plezier. Onder leiding van Monaco werden de koorpartijen opgenomen in een zijlokaal van de kerk in Hoogerheide. De andere twee zangpartijen zijn ingezonden door Lisanne Mandos en Theo van der Genugten. Dit gebeurde in de studio van Frans van Aken. “Het is erg mooi om te horen hoe de zangpartijen en de muziek bij elkaar komen in de mix”, zegt Theo van der Genugten, die in de clip sinterklaas speelt.

Sid Dankers uit Essen verzorgde het camerawerk en monteert de clip. De student aan de kunstacademie filmde al eerder clips via stichting Mutaze.

Bekijk hierboven de twee videoclips. Bekijk hieronder de 360-gradenvideo en foto’s voor een kijkje achter de schermen.

Foto’s en 360-video: Vincent Krijtenburg

Reacties