Op 10 december 2017 klinkt er muziek bij je buren in 20 Bergse huiskamers

Op 10 december 2017 klinkt er muziek bij je buren. Bergen op Zoom doet namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren.

In veertien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Bergse muzikanten. Alle actsn spelen drie miniconcerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis. In 20 huiskamers, van Gageldonk tot Fort/Zeekant, geven evenzoveel artiesten in totaal 60 optredens; als solist of in groepsverband, jazz, pop, hiphop, elektronica, klassiek – vele muziekgenres passeren de revue. Het festival wordt geopend in De Maagd om 12.00, van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten in verschillende huiskamers verspreid over de stad. Vanaf 17.30 is er een slotfeest in Gebouw-T. We willen alle Bergenaren uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Bergen op Zoom.

Feestelijke opening

De dag wordt feestelijk geopend om 12.00 in De Maagd op de Grote Markt, met muziek van dweilband Wa Gif Ut en het gelegenheidscombo Keys & Voices. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken een bepaalde route te fietsen of – even leuk – om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

Huiskamerfestival

Voor het hele programma zie de programmakrant online of af te halen bij onder meer Fietsatelier Guldemond, De Waterput, Broodbakkers, KWEEK, Van Gorp, Frans van Vliet, de bibliotheek, Cafe Helene, of het VVV. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en vol betekent: wachten op de volgende ronde.

Eindfeest in Gebouw-T

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Bergen op Zoom is er vanaf 17:30 een feestelijke afsluitende avond in Gebouw-T. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van een kom hartverwarmende tomatensoep en fijne plaatjes van DJ Carpoolparty. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen.

Landelijke beweging

Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden die zich van meest muzikale en gastvrij zijde laten zien. Op zondag 10 december openen maar liefst 630 huiskamers in veertien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgen samen 1890 optredens. Muziek bij de Buren is daarmee een van de grootste muziekfestival van Nederland. Maar belangrijker nog is dat Nederland een krachtig signaal uitzendt door deuren open te zetten en te zeggen: ‘Kom maar binnen en wees welkom!’.

De steden waar op 10 december Muziek bij de Buren klinkt zijn: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Uden, Velp-Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.

Programma

12:00 Officiële aftrap, De Maagd
13:00-17:30 Op pad naar buren en concerten door de hele stad.
17:30-20:30 Eindfeest in Gebouw-T

De toegang is overal gratis!

Cookieinstellingen