Tafeltennisvereniging TCO ’78 uit Ossendrecht met drie teams kampioen

Nicole, Marjolein, Dion, Mark,Ronny,Judith,Michiel,Judith, Pascal, Robert en Joost
Foto: Jan

Het afgelopen seizoen zijn zowel het 1e, het 2e en het 3e seniorenteam van tafeltennisvereniging TCO 78, kampioen geworden in hun klasse.

De teams van TCO ’78 kwamen uit in respectievelijk de 4e, 5e en 6e klasse van de afdelingscompetitie van afdeling ZuidWest van de NNTP.

MFC De Drieschaar in Ossendrecht is de thuisbasis van TCO ’78 en daar werden de winnende teams, donderdagavond na afloop van de training, dan ook gehuldigd.

Voor de huldiging was er eerst nog een training

Om half tien, toen de training afgelopen was en alle spullen opgeruimd waren was het champagnetijd. Eén voor één werden de teams naar voren geroepen, werden de spelers gefeliciteerd en kregen een glas champagne en de felicitaties van de voorzitter, Pascal vd Eijnden.
Maar voor de huldiging van de teams werd de wedstrijd secretaresse, Judith Rutte in het zonnetje gezet. Ze had de hele administratie zo netjes voor elkaar dat er geen enkele boete werd gegeven. Als dank kreeg zij een mooie cadeaubon.

TCO-3

Als eerste waren Ronny Peeters, Jimmy Noordermeer (die er helaas niet bij kon zijn deze avond), Dion van Dooren en Marjolein v.d. Heijden van TCO-3 aan de beurt. Zij speelden in de 6e klasse en waren vanaf het begin van de competitie al bovenaan in de ranglijst te vinden en na de voorlaatste wedstrijd was al duidelijk dat zij het kampioenschap in handen hadden. Het volgende seizoen gaan deze zelfde spelers het opnemen tegen de concurrentie in de 5e klasse.

Dion, Ronny en Marjolein met Nicole die er elke wedstrijd bij was en zo ook bij het team hoorde

TCO-2

Het volgende team dat gehuldigd werd, was TCO-2, bestaande uit Michiel van Dooren, Judith Rutte, Mark Palinckx en Lizanne Koolen. Helaas kon Lizanne er deze avond niet bij zijn. Ook zij waren al voor het einde van de competitie zeker van hun eerste plaats, die uiteindelijk met elf punten verschil op de concurrentie behaald werd. Zij werden kampioen in de 5e klasse en zullen het volgende seizoen in de 4e klasse gaan uitkomen, de klasse waar TCO-1 dit seizoen het kampioenschap behaalde.

Michiel, Mark en Judith

TCO-1

TCO-1 was het laatste team dat gehuldigd werd. Het team van Robert Schroeijers, Joost vd Poel, Judith Morcus en Pascal vd Eijnden had tot de laatste wedstrijd moeten knokken voor de overwinning. Nadat het seizoen in eerste instantie heel soepel verliep en TCO-1 al na enkele wedstrijden bovenaan in de ranglijst stond, verloren ze enkele weken geleden van de directe concurrent Middelburg met 8-2, waardoor ze de eerste plaats weer kwijtraakten.

Het ging nu echt om de punten. De laatste wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen Smash’70 uit Noordhoek werd met 10-0 overtuigend gewonnen maar toen werd het echt spannend. Hoeveel punten zouden de concurrenten uit Middelburg halen.

Vrijdagavond kwam dan eindelijk het verlossende woord. In de wedstrijd tegen Yerseke kwam Middelburg, ondanks een overwinning, nog 4 punten te kort. TCO-1 was kampioen en promoveerde naar de 3e klasse.

Judith, Pascal, Robert en Joost

Na de champagne-toast op de overwinning was het daarna tijd voor een gezellige avond om deze unieke rij van kampioenschappen te vieren.

Link

Facebook pagina van TCO’78

Reacties