Enkele Reis Woensdrecht: Afghaans echtpaar krijgt rondleiding op landgoed Mattemburgh

In het derde deel van Enkele Reis Woensdrecht krijgt een echtpaar uit Afghanistan een rondleiding door de villa op Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide. De rondleiding wordt gegeven door Ad van Loenhout.

Inburgering

Het plan voor deze vijfdelige documentaireserie ontstond eind 2016. De gemeente Woensdrecht riep toen inwoners op om met ideeën te komen om de inburgering van statushouders te bevorderen en was bereid om daar ook in bij te dragen.

Initiatief

Journalist en mediamaker Vincent Krijtenburg kwam met het idee om een documentaireserie te maken waarbij in elke aflevering een statushouder (een vluchteling met een verblijfsvergunning) een rondleiding krijgt van een inwoner van Woensdrecht op een typisch Woensdrechtse locatie. De gemeente gaf een financiële bijdrage, de initiatiefnemer en alle andere betrokkenen investeerden hun uren.

Première

Eind november was de première in mfc De Kloek in Huijbergen. Ruim veertig mensen zagen daar de vijf afleveringen voor het eerst. Vanaf december komen de afleveringen op Regioactueel.nl en wekelijks op Woensdrecht.nieuws.nl. De serie wordt vanaf 21 december wekelijks uitgezonden op ZuidwestTV.

Reacties