Gemeente geeft 3300 prentenboeken voor alle peuters en kleuters

Vrijdag las wethouder Yvonne Kammeijer van de gemeente Bergen op Zoom het prentenboek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ voor op basisschool de Aanloop. Ze gaf daarmee het Bergse startsein voor de landelijke actie Geef een prentenboek cadeau. Tijdens deze actie geeft de gemeente zo’n 3300 exemplaren van het prentenboek weg aan alle kleuters en peuters in de gemeente.

“Als er bij jonge kinderen thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is. Geletterdheid is een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Omdat de gemeente Bergen op Zoom alles in het werk stelt om laaggeletterdheid en onderwijsachterstand te voorkomen, zocht zij aansluiting bij de landelijke actie Geef een prentenboek cadeau”, meldt de gemeente.

Deze week krijgen zo’n 3300 kleuters en peuters op alle basisscholen en de daaraan verbonden peuterlocaties het prentenboek ‘Raad eens hoe veel ik van je hou’. De scholen en peuteropvang-organisaties organiseren speciale voorleesmomenten om ouders te stimuleren thuis ook voor te lezen.

Reacties