Vmbo-school Curio steenspil verbindt leerlingen met het werkveld

In een wereld die steeds sneller verandert, is het belangrijk om mee te veranderen. Vmbo-school Curio steenspil in Bergen op Zoom richt zich daarom op innovatief en beroepsgericht onderwijs. Hierdoor worden leerlingen optimaal voorbereid op de toekomst. Maandag 4 november organiseert Curio steenspil een speciale LoopbaanJeMee-avond. Basisschoolleerlingen en hun ouders/verzorgers kunnen dan kennismaken met het innovatieve karakter van de school en haar zeer complete aanbod.

Curio steenspil staat bekend om haar intensieve samenwerking met het werkveld. Leerroutes en lesstof zijn samen met het mbo en het bedrijfsleven uit de regio gemaakt. Leerlingen worden hierdoor optimaal voorbereid op de toekomst. Het onderwijs op de school bestaat voor een deel uit projecten voor echte opdrachtgevers vanuit bedrijven, de overheid, onderwijs- en zorginstellingen. Dit stimuleert vaardigheden van leerlingen, zoals samenwerken en creatief denkvermogen. Daarnaast levert het projectmatige onderwijs een directe bijdrage aan de samenleving. Leerlingen leren in een vroeg stadium al veel bedrijven en ondernemers in de omgeving kennen.

Samenwerking met Natuurpodium Brabantse Wal

Een recent samenwerkingsproject van Curio steenspil is dat met stichting Natuurpodium Brabantse Wal. De school en de stichting zetten zich samen in voor natuur- en duurzaamheidseducatie in de regio. Curio Steenspil is de eerste school uit het voortgezet onderwijs die deze samenwerking met Natuurpodium bekrachtigt. De projecten richten zich op actuele thema’s als biobased produceren, straatafval of de balans tussen recreatie en natuur.

Kennismaken tijdens LoopbaanJeMee

Maandag 4 november kunnen basisschoolleerlingen en hun ouders/verzorgers kennismaken met de school tijdens een speciale LoopbaanJeMee-avond. Op Curio steenspil leer je door te beleven. Tijdens LoopbaanJeMee gaan bezoekers aan de slag met korte praktijklessen in Groen, Techniek, Sport en Veiligheid, Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen. De avond begint om 18.45 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.steenspil.nl.

Reacties