Twee mannen aangehouden voor drugsdealen

Foto:

In Hoogerheide en in Ossendrecht zijn vrijdag twee mannen aangehouden, vermoedelijk drugsdealers.

Vrijdagmiddag in Ossendrecht

Agenten hebben vrijdagmiddag aan de Pannenhoef in Ossendrecht een auto in beslag genomen. Het voertuig was niet verzekerd. De bestuurder had drugs op zak.

De 19-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Bergen op Zoom, werd rond 17.40 uur aan de kant gezet omdat bleek dat de auto niet verzekerd was. Omdat de man antecedenten had met betrekking tot drugshandel vroegen ze of ze de auto mochten doorzoeken. In het middenconsole van de auto vonden ze een zakje met daarin vermoedelijk cocaïne, ook lag er een blokje hasj en flink wat contant geld in de auto. Daarop besloten ze de man te fouilleren.

In een sok, die de man bij zijn billen had verstopt, vonden de agenten nog een aantal zakjes met vermoedelijk harddrugs. Hierop is de Bergenaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De auto, het geld en de drugs zijn in beslag genomen.

Vrijdagavond in Hoogerheide

Een 21-jarige Groninger is vrijdagavond aan de Sondermanlaan in Hoogerheide aangehouden. De man had verschillende soorten drugs in zijn auto liggen, vermoedelijk bedoeld om te verkopen.

Agenten controleerden de man omdat ze een melding hadden doorgekregen dat de verdachte, al meerdere malen door de wijk was gereden. Bij controle gedroeg de man zich zenuwachtig en viel het een van dienders op dat hij mogelijk iets probeerde te verstoppen. Toen de man zijn identiteitsbewijs uit zijn tas pakte vermoedde een van agenten dat hij drugs in de tas zag zitten. De tas werd geopend en er kwamen inderdaad verschillende zakjes en zogenaamde ponypacks met vermoedelijk cocaïne tevoorschijn. Hierop is de man aangehouden

De auto van de man werd doorzocht. Hier kwamen verschillende zakjes met drugs, cocaïne en hasj/hennep, tevoorschijn. Ook bleek er een flinke som contant geld in de auto te liggen. De verdachte bleek nog een sleutel van een tweede auto bij zich te hebben. Deze stond vlakbij geparkeerd en is ook doorzocht. Hier werd niets aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij wordt verdacht van het handelen in drugs. De drugs en de auto zijn in beslag genomen. De auto is in opdracht van de officier van justitie verbeurd verklaard.

Aldus de politie

Reacties