3e Etappe Benelux Tour door Woensdrecht

Woensdag was de finish van de derde etappe van de Benelux Tour, die deze ochtend gestart was in Essen in België, op de Putseweg in Hoogerheide.

De Benelux Tour

De Benelux Tour is een rittenwedstrijd. Op dit moment door België en Nederland, maar naar verwachting later ook door Luxemburg.
De 1e etappe van de Benelux Tour was een sprint etappe tussen Surhuisterveen en Dokkum. Op de tweede dag werd een individuele tijdrit gereden in Lelystad en deze woensdag dus de rit van Essen naar Hoogerheide.

Het peloton passeert de rotonde bij de kerk in Hoogerheide

Opbouw

Voor de wedstrijd moest er nog veel gebeuren. Er moesten dranghekken geplaatst worden langs het parcours, spandoeken moesten worden opgehangen, toiletvoorzieningen geplaatst, het verkeer moest geregeld worden en nog veel meer dus er werd woensdagmorgen nog hard gewerkt om deze sportieve dag mogelijk te maken.

Het parcours wordt klaargemaakt

De derde etappe

Na de start in Essen in België, om tien voor elf, ging de tour via een route door België de grens over en kwam via de Hollandseweg Huijbergen binnen. Via Huijbergen gingen de renners via de Abdijlaan richting Ossendrecht waar bij de rotonde op de Putseweg de aansluiting plaats vond op de ronde door de gemeente Woensdrecht.
De ronde door de gemeente Woensdrecht werd vier keer gereden en de finish vond plaats op de Putseweg ter hoogte van de Schapendreef.

Helaas kon Mathieu van der Poel, door hernia klachten, deze rit in Hoogerheide die toch een thuiswedstrijd voor hem is, niet meedoen.

Het peloton dendert voorbij bij de finishlijn

Kopgroep

Al snel had zich een kopgroep gevormd van vijf man waarbij de voorsprong op het peloton per ronde varieerde. De ene keer circa één minuut, dan meer dan anderhalve minuut en in de laatste ronde minder dan een minuut. Ondanks verwoede pogingen om de kopgroep in te halen wilde dit maar niet lukken. Dat een paar sterke renners te kampen hadden met lekke banden hielp ook niet mee.

De kopgroep

Uitslagen

Deze etappe werd, na een spannende eindsprint, gewonnen door Taco van der Hoorn. Mathias Jorgensen werd tweede en de derde plaats was voor Luke Durbridge die hiermee wel de leiderstrui in het Super 8 Checkpoint-klassement binnen haalde. Stefan Bissegger werd eenentwintigste in deze etappe maar is nog wel leider in het algemeen individueel klassement.
De verdere uitslagen zijn HIER te vinden.

De huldiging en winegums

De winnaar won, naast de ” gewone prijzen’ zoals de bos bloemen, ook een nogal bijzondere prijs namelijk zijn eigen gewicht in winegums, vierenzeventig kilo winegums, ter beschikking gesteld door de firma Matthijs uit Hoogerheide.

Taco van der Hoorn won vierenzeventig kilo winegums en een vat bier

Afbreken

Direct na de huldiging werd er weer keihard gewerkt om de weg zo snel mogelijk weer open te hebben voor het verkeer. De hekken werden weer opgeladen, spandoeken opgerold en kilometers snoeren moesten weer opgerold worden.

Alle dranghekken werden weer opgeladen

Het vervolg

De volgende etappes van  van de Benelux Tour worden allemaal weer in België gereden. De vierde etappe van Aalter naar Ardooie. De vijfde etappe van Riemst naar Bilzen en de zesde van Ottignes-Louvain-La_Nueve naar Houffalize. De slotdag wordt gereden van Namen naar Geraardsbergen, met een aankomst op de Vesten in Geraardsbergen.

Hier woont duidelijk een wielerliefhebber

Kijk voor meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties