Een natte tweede ronde in de Woensdrechtse Wielerzomer

De tweede ronde in de Woensdrechtse Wielerzomer werd zaterdag onder vrij natte omstandigheden, verreden in Ossendrecht.

Het leek een droge dag te worden, maar met dat het startschot klonk voor de gecombineerde nieuwelingen en juniorenrace, gingen de hemelsluizen open en kwam de regen in bakken naar beneden.

Na de start kwam de regen met bakken naar beneden en de paraplu’s kwamen tevoorschijn

Omdat er van de dertien ingeschreven junioren maar drie waren komen opdagen werden de wedstrijden voor junioren en nieuwelingen gecombineerd, met dat verschil, dat de junioren nog drie ronden reden nadat de nieuwelingen gefinisht waren. De start van deze gecombineerde wedstrijd werd verschoven naar kwart over drie. De elite beloften startte om vijf uur. Nou, eigenlijk iets over vijf.

De Elite/Belofte is van start

Het parcours

In tegenstelling tot de rondes in Woensdrecht, werden de wedstrijden gereden in het buitengebied van Ossendrecht. Het parcours gaat vanaf de start in de Middelstraat rechtsaf de Laagstraat in en langs kampeerboerderij De Boskelen. Aan het einde van de Laagstraat gaat het weer rechtsaf de Koeleweg op. Bij de Y splitsing wordt er rechts aangehouden, de Koeleweg volgend en dan gaat het weer de Middelstraat op naar start/finish. De lengte van het parcours is 2,1 kilometer.

 Vanaf de Middelstraat rechtsaf de Laagstraat in

Om het parcours nog een keer mee te beleven hebben motorrijders van het Motormobilist YouTube kanaal een video met een ronde over het parcours van de ronde van Ossendrecht gemaakt.

Elke donderdag voor elk van de volgende wedstrijden zal er via Woensdrecht.nieuws.nl een video gepresenteerd worden met een ronde over het parcours van de volgende dag.

De uitslagen

Nieuwelingen

Bij de Nieuwelingen kwam Rens Schalk, met een ruime voorsprong van bijna acht seconden, als eerste over de finish in de Middelstraat.

Rens Schalk behaalde de eerste plaats bij de Nieuwelingen

Vlak bij elkaar kwamen daarna Julian Vergouw, Danijel Agricola en Thom van der Werff aan sprinten, waarbij Julian Vergouw de tweede en Danijel Agricola de derde plaats veroverde.

De sprint om de tweede en derde plaats

Junioren

De wedstrijd voor de Nieuwelingen zat er op maar de drie Junioren deelnemers moesten nog drie ronden, waarbij ze, als ze niet uitvielen wel zeker waren van een podiumplaats. Het ging er nu dus om welke podiumplaats voor wie van de drie was.

Uiteindelijk viel de eindsprint van Sem Hoppenbrouwers en Pierre van den Kieboom in het voordeel van Pierre van den Kieboom uit. Idds Visscher volgde eenzaam op ruime afstand achter de twee andere renners.

Sem Hoppenbrouwers en Pierre van den Kieboom komen over de finish, met Pierre van den Kieboom voorop

Idds Visscher op de derde plaats

Belofte, Elite
De Belofte/Elite renners komen langs de jurywagen
Bij deze wedstrijd was de eerste plaats voor Hans Dekkers, de tweede plaats voor Rico van Damme en de derde plaats voor Arno Kleinjan

Volgende wedstrijden

Na Ossendrecht wordt er nog gereden in Putte (25 september), Hoogerheide (3 oktober) en Huijbergen (10 oktober).

 

Kijk voor veel meer foto’s van deze koers in de fotoserie bovenaan dit artikel

 

Reacties