Goedbezochte Woensdrechtse Boerendag 2021

De Woensdrechtse Boerendag op het terrein aan de Reimerswaalweg werd, ondanks de beperkingen door de corona maatregelen, toch goed bezocht.

Gezellig druk, maar gelukkig niet te druk

Het is nog even spannend geweest of de Boerendag dit jaar wel door kon gaan maar uiteindelijk was het, met wat aanpassingen, toch mogelijk om dit jaar weer een Boerendag te organiseren.

Een van de beperkingen door de corona maatregelen was het ontbreken van horeca voorzieningen. Helaas geen kopje koffie of een biertje onder het rondkijken. Ook was er een looproute en er werd duidelijk gemaakt dat iedereen anderhalve meter afstand moest houden, maar ondanks dat was er voor jong en oud genoeg te beleven.

De anderhalve meter maatregel was goed aangegeven

Op een Boerendag mogen boerderijdieren niet ontbreken, en dat was dan ook zeker niet het geval. Er waren kippen, varkens, een ezel, schapen paarden en nog veel meer. Vooral voor de kinderen, maar ook voor volwassenen, was het leuk dat ze soms dieren, zoals de varkentjes, mochten aaien of hooi voeren.

Varkentjes aaien

Natuurlijk was er voor de kinderen een springkussen, maar ook een hoop zand om op te spelen, hooibalen, een parcours en er waren mini tractortjes om mee te rijden.

Een spannend parcours voor de kinderen

Voor het hele gezin was er de maisdoolhof, ook waren er tractors en een hele grote landbouwmachine te bekijken en was er een paardenshow.

De ingang van de maisdoolhof (zouden ze de uitgang al gevonden hebben……?)

Een enorme landbouwmachine

Een ‘stal’ met verschillende soorten boerderijdieren

Ondanks de beperkingen een geslaagde en goed bezochte Boerendag en als het een beetje meezit volgend jaar weer met horeca.

Kijk voor meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties