Rapalje bij Podium Kloosterhof

Foto: Jan Krijtenburg

De eerste show van de nieuwe theatertour van Rapalje vond zaterdagavond plaats bij Podium Kloosterhof in Hoogerheide.

Het is al weer een hele tijd geleden dat Rapalje met hun Celtic Folk muziek optrad in Hoogerheide maar deze avond zijn ze er weer, zij het in een andere samenstelling dan gewoonlijk.

QR code

Deze zaterdag was de eerste dag dat de toegangsregeling met de corona QR code verplicht was. Hoewel er aantal mensen om die reden niet naar de show gekomen zijn, was er toch ruim honderd man publiek. Het scannen van de QR code’s en de controle van de ID’s liep volgens Marinell Bruys van Podium Kloosterhof soepel. Omdat een aantal mensen wat vroeger dan gewoonlijk waren gekomen, was de instroom van het publiek goed verdeeld zodat er geen lange wachttijden ontstonden. Omdat de anderhalve meter niet meer aangehouden hoefde te worden, kon de zaal weer als vanouds gezellig gevuld worden.

Scotland’s Story

Rond acht uur ging de zaal open en om kwart over acht begon de show ‘Scotland’s Story’.

Heerlijke Schotse muziek, compleet met highlandpipes

Zoals gezegd trad de band deze avond op in een iets andere samenstelling dan gewoonlijk omdat Dieb, die normaal bij de band zorgt voor zang, viool, tin whistle en accordeon, er niet bij kon zijn. Helaas is Dieb tot januari nog herstellende dus bestond de band deze keer uit David met zijn highlandpipes, borderpipes, tin whistle en low whistle, William met zang, gitouki, mandoline, bodhrán en theekistbas en Maceál met zang, harmonica’s, gitouki, bodhrán en theekistbas.

Regelmatig wisselden de bandleen van instrument

Tot voor twee weken was er nog niets zeker over de tour dus in twee weken tijd, moesten de arrangementen aangepast worden omdat Dieb er niet bij kon zijn en werden er nieuwe nummers ingestudeerd.

Maar de band had nog een verrassing voor het publiek. naast de drie muzikanten traden er ook twee danseressen op in de show namelijk Rosalie en Madelief van Rose Irish Dance School.

Eén van de twee danseressen (foto:Tygo Krijtenburg)

Er werden bekende nummers van de band gespeeld zoals bijvoorbeeld Flatlands, Step it out Mary. Speciaal voor de dames uit het publiek werd een nummer uit de serie Outlander gespeeld en met sommige nummers mocht het publiek meezingen of klappen, wat dan ook enthousiast gebeurde. Vooral het bekende nummer ‘Wat zullen we drinken’ werd uit volle borst door het hele publiek meegezongen.

In tegenstelling tot wat op het programma stond, was er toch een korte pauze waarbij het publiek in de bar even een drankje kon halen en even kon snuffelen bij de merchandise stand van de band. Daar waren t-shirts, CD’s en zelfs echte LP’s te koop. Eén van de bandleden vertelde dat hij speciaal voor de LP van de band weer een platenspeler gekocht had. Hij moest tenslotte wel kunnen horen hoe hun eigen LP klonk.

Het kan gelukkig weer, gezellig met elkaar wat drinken zonder anderhalve meter afstand van elkaar

Nadat al het publiek weer op zijn plek zat in de zaal ging de show weer verder.

Het begon heel rustig met een fluit…..

Ook nu kon het publiek genieten van een Ierse dans van Rosalie en Madelief

Tapdansen op en smal kistje, dan moet je kunnen dansen……

Het nummer met de tapdanseressen op de groentekistjes was het laatste nummer van de show maar natuurlijk hoopte het publiek op een toegift en die kregen ze ook, zodat nog één nummer lang van de Celtict Folk muziek van Rapalje genoten kon worden.

Toch nog een toegift voor een enthousiast publiek

Na een staande ovatie was de show echt afgelopen en verliet het publiek de zaal. In de bar van MFC Kloosterhof konden de fans nog CD’s, LP’s en T-shirts kopen en desgewenst laten signeren door de bandleden, die zich ondertussen onder het publiek gemengd hadden. Fans konden een praatje maken met de bandleden en danseressen, die hier alle tijd voor namen. Ook kon men gezellig nog wat drinken voor iedereen naar huis vertrok na een mooie avond Celtic Folk muziek met Rapalje.

Links

 

Reacties