Vrijwilligers van Sabic klussen bij Titurel

Donderdag staken circa tachtig vrijwilligers van Sabic op vier locaties de handen uit de mouwen bij de Europese SABIC Community Day en Titurel in Putte was één van deze locaties.

Vanaf een uur of negen zijn de veertig vrijwilligers van Sabic keihard aan het werk geweest bij Titurel.

Het hoofdgebouw met de karakteristieke toren is onlangs al gerestaureerd en nu is het gebouw er achter aan renovatie toe.

Alle vrijwilligers voor het karakteristieke hoofdgebouw van Titurel

Het oorspronkelijke plan was om het te slopen en er een nieuw gebouw neer te zetten maar dat bleek qua stikstof regels niet haalbaar dus nu is er gekozen voor een duurzame renovatie.

Katrien Muylaert de directeur van Titurel, vertelde dat momenteel ik kaart gebracht wordt hoe een renovatie zo duurzaam mogelijk en met zo weinig mogelijk stikstof belasting gerealiseerd kan worden.Aan de hand van deze studie wordt de stikstof uitstoot berekend en kan er bij de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd worden voor de renovatie.

Als de renovatie achter de rug is beschikt Titurel in dit gebouw over diverse ateliers en kantoor- en vergaderruimten. Ook is het de bedoeling om als alles klaar is op de begane grond een theeschenkerij te vestigen als werkplek voor de bewoners

Katrien Muylaert van Titurel, Bregje Schouteren en René Dijkmans van Sabic en Lucas van Crimpen, facility manager van Titurel

Vooruitlopend hierop is het gebouw door de vrijwilligers helemaal gestript . Alle losse plafonds, buizen, leidingen, scheidingswandjes, verlichting, verwarming en andere installatie is verwijderd en uiteindelijk konden er vijf grote containers met puin en ander afval afgevoerd worden.

Alles wat uit de panden komt wordt gesorteerd en afgevoerd

Overige projecten

Naast de veertig vrijwilligers bij Titurel waren de overige veertig vrijwilligers verdeeld over de drie overige projecten deze klusdag.

In Halsteren werd het gemeenschapsgebouw De Baak in de verf gezet. Een leuk detail is dat dit gebouw veertig jaar geleden door de voorganger van Sabic, General Electric, aan de bevolking van Halsteren is geschonken.
Cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers van zorgboerderij De Stoofhoeve in Poortvliet werden door de vrijwilligers van Sabic op een gezellige high tea getrakteerd en bewoners van VanThuisUit van TanteLouise werden getrakteerd op een dagje mee naar de dierentuin.

 

>>> Klik op de fotoserie bovenaan dit artikel voor meer foto’s <<<

Cookieinstellingen