Undercoveractie in Hoogerheide blijkt politie-oefening (video)

Maandagmiddag vond er in de Raadhuisstraat in Hoogerheide een aanhouding door de politie plaats. De politie bevestigt dat het om een oefening van de Politieacademie in Ossendrecht gaat.

Het meeste winkelende publiek kreeg er in eerste instantie weinig van mee dat er een undercoveroperatie aan de gang was in de winkelstraat in Hoogerheide. Undercoveragenten lopen dan rond in de omgeving van het Hof van Holland (Primera, Action) en de Suijkerpoort (Jumbo).

Het is 14:00 uur als er een zilvergrijze bus het parkeerterrein van Jumbo op rijdt en meerdere agenten zich bij de bus verzamelen. Nadat ze de laatste details hebben besproken gaan ze solo of in tweetallen verschillende kanten op.

Nog geen tien minuten later worden -voor de Jumbo Supermarkt- één of meerdere verdachte staande gehouden en in een donkerblauwe auto gezet. Ondertussen blokkeren andere onopvallende politiewagens de straat. Het klusje is binnen een minuut geklaard. Terwijl het winkelende publiek stomverbaasd achterblijft, scheuren de auto’s achter elkaar weg. Na een korte stop in de Prins Bernhardlaan vertrokken ze naar onbekende bestemming.

Het betrof een oefening vanuit de politieacademie, zo blijkt uit navraag bij de politie. “We oefenen steeds meer in de openbare ruimte om het zo realistisch mogelijk te maken”, zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Tijdens een dergelijke oefening, traint de politie bijvoorbeeld op aanhoudingstechnieken zijn of iemand heimelijk volgen. “Dit waren onopvallende collega’s die een combinatie van procedures oefenden.”

 

Reacties