16 Februari: halve finale T-Strijd 2018 in Gebouw-T

Archieffoto
Foto: René Adriaansen

De afgelopen weken stonden in het teken van de voorrondes van T-Strijd 2018 in Gebouw-T, Bergen op Zoom. Na alle carnavalskrakers is het weer tijd voor echte muziek!

Vrijdag 16 februari aanstaande is de halve finale van T-Strijd 2018 in Gebouw-T. De halve finale bestaat uit bands die de publieksprijs hebben gewonnen van de afgelopen voorrondes, hiervan gaat nog één band door naar de finale.

Voorronde 1

In voorronde 1 won FAKE INDIANS de publieksprijs. Deze Belgen afkomstig uit Antwerpen maken muziek die geïnspireerd is door de tijden dat alles nog wild en ongepolijst mocht zijn, en Indie nog als punk beschouwd werd.

Zij zijn deze halve finale de enige deelnemers over de grens.

Voorronde 2

De week daarop bij voorronde 2 werd het publiek het meest bevangen door Kenny Weed & The Free Mind Empire uit Roosendaal. Deze reggae groep staan voor een muzikale ‘free mind culture’, waarbij alle zangers/zangeressen en instrumentalisten hun eigen inbreng hebben.
Free Mind Empire speelt voornamelijk (roots-) reggae en dancehall, maar staat open voor invloeden van Hip-Hop tot soul tot rock.

Voorronde 3

De publieksprijs in voorronde 3 werd gewonnen door Crimson Alley!
Met een mix van elektro, rock en metal is deze band klaar om weer het podium te betreden in Gebouw-T.

Voorronde 4

In de laatste voorronde wist De Authentiek Fabriek een plek te bemachtigen voor de halve finale, echter hebben zij ervoor gekozen zich wegens omstandigheden terug te trekken uit de competitie.
Hierop werd door de juryleden een nieuwe band geselecteerd: Shoot The Messenger! Dit viertal uit Zevenbergen en omgeving maakt punkrock & roll.
Zij deden in 2016 ook al mee aan de T-Strijd maar dat weerhoudt de band er natuurlijk niet van om voor de tweede keer een poging te wagen om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen!

Halve finale

Met een heerlijke mix van verschillende bandjes, zal het spannend worden wie zich nog gaat selecteren voor de finale.
Wie zal het worden? Kom het gratis aanschouwen aankomende 16 februari in Gebouw-T!

Reacties