Vanaf 23 februari, Expositie Fototaal van Schrijven & Schrappen en Fotoclub FixedFocus

Foto:

Van 23 februari tot en met 3 mei is de expositie Fototaal van Schrijven & Schrappen en Fotoclub FixedFocus te zien in de Bibliotheek Bergen op Zoom.

De leden van Schrijven & Schrappen en Fotoclub FixedFocus hebben de pennen en lenzen bij elkaar gestoken.

Woord en beeld vinden elkaar

Toen Schrijven & Schrappen afgelopen zomer bij elkaar zat om te broeden op ideeën voor een nieuw seizoen, bedacht Hanneke Stuart van dit collectief om gedichten te laten schrijven bij foto’s.

Binnen hun netwerk vond zij 17 dichters bereid dit avontuur aan te gaan. Hanneke klopte aan bij Fotoclub FixedFocus en via een speeddate zaten de dichters al snel tegenover 17 enthousiaste fotografen, die ieder drie foto’s bij zich hadden. De match was zó gemaakt.

En als je schrijvers en fotografen bij elkaar zet, gaan de gesprekken al snel over kijken, focussen, invalshoeken, tegenstellingen en de juiste woorden/licht en sluitertijd. Zo roepen beelden, nieuwe beelden op. Een paar goede ogen en geduld blijken bij beide disciplines onontbeerlijk. Na een keuze voor één van de foto’s konden de dichters aan de slag met hun teksten.

Vanaf 23 februari kunnen bezoekers het resultaat van de samenwerking zien tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17.

Reacties