Zondag 18 maart: 60e en laatste wielerronde van Woensdrecht

De Rijzendeweg
Foto: Jan

Op zondag 18 maart wordt alweer voor de 60e keer de wielerronde van Woensdrecht verreden op het parcours met als ‘kuitenbijter’ de Rijzendeweg.

De wedstrijden worden ook dit jaar verreden voor nieuwelingen, junioren en elite/beloften. Het comité heeft weer al het mogelijke gedaan om voor de renners een zo perfect mogelijke Ronde van Woensdrecht voor te schotelen.

Programma

12:15 uur: Elite zonder contract/beloften
14:30 uur: Junioren
16:15 uur: Nieuwelingen

De laatste wielerronde van Woensdrecht ?

De leden van wielercomité Woensdrecht hebben besloten dat deze 60e Ronde van Woensdrecht de laatste ronde is die ze organiseren.

Voor voorzitter John de Crom is het de 30e ronde als organisator en geeft, samen met zijn mede-comitéleden, hopelijk het stokje over aan een nieuwe organisatie die, wellicht met nieuwe ideeën, deze ‘Parel van de Brabantse Wal’ wil overnemen. Vele sponsors hebben het al die jaren mogelijk gemaakt dat onze Ronde van Woensdrecht doorgang kan vinden.

Lof komt vooraf al toe aan de renners die hebben ingeschreven. Niet voor niets, want wie de Ronde van Woensdrecht wint wordt bijgeschreven bij winnaars die zeker bij velen niet onbekend in de oren klinken, zoals Piet Rentmeester, Joop Zoetemelk, Harm Ottenbros, Rene Pijnen, Ad Tak, Peer Maas, Jean-Paul van Poppel, Koos Moerenhout en Michael Boogerd.

De kleine ronde

Ook dit laatste jaar heeft het comité gekozen om de kleinere ronde te rijden. Het parcours met de kuitenbijter “De Rijzendeweg” moet daardoor weer een aantal keren meer beklommen worden. Op deze manier zal het nog meer de naam van klimcriterium gaan krijgen, het parcours is 1600 meter lang dus herstellen wordt naar het einde toe steeds moeilijker.

Ook bij deze ronde zullen weer de sterkste renners naar voren komen. Het programma is hetzelfde als vorig jaar, de elite/beloften starten het programma, gevolgd door de junioren en als afsluiting rijden ook dit jaar de nieuwelingen. Zij strijden om de trui als leider in de KNWU-klimmerstrofee.

Elite/beloften.

Zij bijten om 12.15 uur de spits af voor 50 keer de beklimming van de Rijzendeweg en rijden om de grote prijs Sirocco Personal Bikes. Zij worden weggeschoten door Jack van de Klundert en Koen Konings van het organiserende comité.

In deze categorie rijden de favorieten uit de gemeente Woensdrecht Koen en Pim van de Klundert, Lars Akkermans en Wout van Elzakker. Bij de eliten/Beloften weet je het maar nooit, kanshebbers genoeg om de felbegeerde beker in ontvangst te nemen. Ezra Tolhoek, Bob Kerkhofs, Ramon Vleugel en Elroy Raas zijn zo maar een aantal namen van renners die hiervoor in aanmerking komen.

Junioren.

De junioren gaan van start om 14.30 uur voor hun wedstrijd over 58 km, zij strijden om de grote prijs Buurstee Advies en het startschot wordt gelost door Guido D’Hoore en Jan Rooijmans van het organiserende comité. Ook bij de junioren wordt er gestreden om de leidersprijs, vele premies en een drie-ronden klassement.

De voorinschrijving bij de junioren komt wat langzaam op gang maar er zijn toch 3 plaatselijke favorieten uit de gemeente namelijk Maarten de Nijs, wouter Hopmans en Pepijn Hillemans. Zij zullen zich van hun beste kant laten zien maar de concurrentie zit niet stil. Potentiële winnaars zijn Tristan Timmermans, Bart Beks, Geert van Kappel en Arjan Poleij.

Nieuwelingen.

De nieuwelingen gaan om 16.15 uur van start voor hun wedstrijd over 50 km. De nieuwelingen strijden om de grote prijs Woninginrichting Noel Timmermans.
De nieuwelingen strijden ook dit jaar weer om de KNWU-klimmerstrofee, de wedstrijden hiervoor werden tot vorig jaar alleen verreden in Limburg, maar de KNWU vindt dat de Ronde van Woensdrecht hier zeker ook voor in aanmerking komt.

De eerste trui voor de leider wordt hier dus uitgereikt. Ook wordt er bij de nieuwelingen iedere ronde strijd geleverd boven op de Rijzendeweg voor een prachtige leidersprijs. Er hebben bij voorinschrijving al veel renners ingeschreven. De favorieten uit de gemeente zijn Brent Broosus, Marijn Maas enJoost van Oevelen. Zij zullen het zeker niet makkelijk krijgen in dit grote deelnemersveld, andere kanshebbers zijn o.a. Joeri van Mook, Moreno Tak, Roan Konings en Sem Kroonen.

Reacties