Boekenweek in de Bibliotheek Het Markiezaat

Foto: Archieffoto

Van 10 tot en met 18 maart is het Boekenweek. Het thema natuur staat daarbij centraal. Natuurlijk zijn er in de Bibliotheek Het Markiezaat volop activiteiten.

Demonstratie 3D-printen met biologisch afbreekbaar plastic en laserprinten in hout

Altijd al willen weten hoe een 3D- of laserprinter werkt? Kom dan op zaterdag 10 en 17 maart tussen 12.00 en 16.00 uur naar de Bibliotheek Bergen op Zoom. Daar laat FabLab BoZ zien hoe eenvoudig dit werkt!

Schrijfwandeling Dichter in de natuur

Zondag 11 maart verzorgen Rianne Acda van Schrijven & Schrappen en Brigitte Kuijten, gids van IVN Groene Zoom een schrijfwandeling Dichter in de natuur.

Om 10.00 uur vertrekken de deelnemers vanuit Stayokay in Bergen op Zoom voor een wandeling door het landgoed Zoomland o.l.v. Brigitte Kuijten. Daarna gaan de schrijvers in Stayokay tot 12.30 uur aan de slag met schrijfopdrachten van Rianne Acda.

Deelnemers kunnen zich voor € 10,00 aanmelden via [email protected]

Plantenasiel: opvang voor hulpbehoevende kamerplanten

In de winkel leek het zo leuk, zo’n verse groene vriend in huis. Maar na een maandje of wat blijkt de zorg toch zwaarder te vallen dan gedacht. Geen nood, want de prinses op het groene paard opent een plantenasiel in de Bibliotheek Bergen op Zoom en neemt de zorg graag over. Ze is maandag 12 en donderdag 15 maart van 13.30 tot 15.00 uur aanwezig om de planten aan te nemen. Ze krijgen gratis opvang en onderdak en bij adoptie vragen ze een bijdrage in de kosten voor de transformatie.

Tegenlicht Meet-up Hoe duur is natuur?

Stadspodium Bergen op Zoom organiseert op donderdag 15 maart van 19.00 tot 21.15 uur een Tegenlicht Meet-up in Gebouw-T in Bergen op Zoom. De VPRO Tegenlicht-uitzending Hoe duur is natuur? staat centraal. Alles van waarde is weerloos. Dat geldt zeker voor natuur, waar we steeds meer van kwijtraken.

Het publiek gaat ook in gesprek met een panel onder leiding van Igor Quik.

De toegang is gratis. Graag aanmelden via [email protected]

Treinschrijfwandeling

Altijd al willen zwerven? Koop dan het boekenweekgeschenk en ga mee met de treinschrijfdag van Schrijven & Schrappen.

Op zondag 18 maart vertrekken de deelnemers rond 9.00 uur vanaf het station in Bergen op Zoom en rond 18.00 uur zijn ze weer terug. Onderweg krijgen ze schrijfopdrachten van Peter van de Graaf en Anna Walschaerts van Schrijven & Schrappen.

Op vertoon van het boekenweekgeschenk is de treinreis gratis. Deelname aan de treinschrijfdag kost € 20,00. Graag aanmelden via [email protected]

Expositie Het beest in mij

Tot en met vrijdag 30 maart is de expositie Het beest in mij van CKB-leerlingen te zien in de Bibliotheek Bergen op Zoom. De kinderen van het jeugd- en jongerenatelier van het CKB zijn op zoek gegaan naar het beest in henzelf. Ze kregen de opdracht: Maak van klei een portret van een dier, zoals je jezelf weleens voelt of het dier dat je altijd al had willen zijn. Het resultaat is te zien in de bibliotheek!

Reacties