Zaterdag 17 maart, de finale van de T-Strijd 2018 in Gebouw-T

Archieffoto
Foto: René Adriaansen

Na vier spannende voorrondes en een halve finale is het laatste plekje in de finale ondertussen ingenomen. Vijf bands, TWOFVCE, LOVECOUPLE, THERE THERE, THE HAVANAS en FAKE INDIANS, zullen tegen elkaar strijden om de juryprijs en de publieksprijs.

LOVE COUPLE werd de eerste finalist van de T-Strijd. Deze band brengt originele songs, rechtuit én toch met de juiste nuances. Van geen seks in Chinatown tot de zoektocht naar Martin, de teksten gaan helemaal nergens over. De bandleden Kick, Renée, Luc en Tristan zullen met hun vrolijke deuntjes laten zien hoe leuk ongemakkelijkheid kan zijn!

Ook de leden van The Havanas zijn van de partij deze finale. Deze Bergse formatie, is een band bestaande uit jonge en ambitieuze muzikanten: zanger Joris Smit op gitaar, Pim Aarden op drums, Isca de Wit op basgitaar en Sander Poleij op toetsen. Zij maken popmuziek met hier en daar een vleugje jazz/funk/rock, muziek die jong en oud aanspreekt.

There There, afkomstig uit Breda bestaande uit Joep Gudde, Tom Gudde, Jorie Slagmolen en Ramon van Gils. Deze band wist in de voorronde de jury te overtuigen door een strakke set weg te zetten en een originele cover. There There maakt spannende indie rock met inspiratie van Tame Impala, The Black Angels, Alt-J en Radiohead!

Dit jaar zijn FAKE INDIANS en TWOFVCE onze Belgische finalisten. De Belgen afkomstig uit Antwerpen, FAKE INDIANS, maken muziek die geïnspireerd is door de tijden dat alles nog wild en ongepolijst mocht zijn, en indie nog als punk beschouwd werd.  De band bestaande uit Hermanos, Slander, Stof, Zwam en Hilarius werden de winnaars van de halve finale van afgelopen 16 februari.

TWOFVCE is een semi-elektronisch kwartet bestaande uit Mo Clinton, J. Grant, Hector Hargreaves en Joe Sheffield, 4 muzikanten uit Antwerpen, België. Ze hebben allemaal een rol in de elektronica en zingen samen voor grote delen van de muziek, maar ze hebben wel hun eigen specifieke rollen in de band. Zij maken er ongetwijfeld een mooie show van!

Maar wat valt er dan allemaal te winnen? Een optreden in Gebouw-T, studiotijd, een band fotoshoot en één dag creatief ontwerpen! Deze avond bestaat uit twee winnaars, de publiekswinnaar en de jurywinnaar. Als publiek heb je ook een stem, dus dat is zeker en reden om een kijkje te nemen bij deze spannende finale!

De finale is op zaterdag 17 maart en gratis toegankelijk. De deuren openen om 20:30 en de eerste band zal om 21:00 het podium betreden. Welke band dat is, blijft tot op de dag zelf een verrassing.

Meer info vind je op www.gebouw-t.nl

Reacties