Suske en Wiske – Kindermuseum gaat laatste 100 dagen in

Kinderen op bezoek bij tante Sidonia
Foto: Provincie Antwerpen

Wie het Suske en Wiske – Kindermuseum in Kalmthout nog in zijn huidige vorm wilt bezoeken, plant best snel zijn uitstap.

Tot 1 juli

Over 100 dagen gaat het leukste Kindermuseum van Vlaanderen dicht voor een totale make-over. Een jaar later gaan de deuren terug open met een gloednieuwe tentoonstelling voor jong én oud! Het Suske en Wiske – Kindermuseum is nog geopend tijdens weekdagen in de paasvakantie, op 5, 11 en 19 mei en op 9 en 23 juni. Op zondag 1 juli sluit het Kindermuseum zijn deuren met een feestelijke braderie voor groot en klein.

Meer dan zes jaar lang kwamen er duizenden kinderen met hun klas of hun familie op bezoek bij tante Sidonia in het Suske en Wiske – Kindermuseum. Deze poetsende tante ontving ze hartelijk en zette zelfs haar stofzuiger even aan de kant om de kinderen op weg te helpen in het museum. Zij konden zo door leuke doe-opdrachten ontdekken waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde.

Ontwerpstudio Pronk

Vanaf 1 juli kun je niet meer aanbellen bij tante Sidonia, want dan ondergaat het Kindermuseum een grote make-over. Binnen een jaar tijd wordt niet alleen de oude villa van Willy Vandersteen gerenoveerd, maar ook het interactieve museumparcours wordt in een volledig nieuw jasje gestoken.

Voor deze vernieuwing werkt het Suske en Wiske – Kindermuseum met ontwerpstudio Pronk uit Rotterdam. Deze tentoonstellingontwerpers maakten interactieve opstellingen in binnen- en buitenland en hebben veel ervaring met het bedenken en ontwerpen van interactieve kindertentoonstellingen. Naast het nieuwe doe-parcours komt er ook een aparte tentoonstellingsruimte met wisselende tentoonstellingen over het werk en leven van Willy Vandersteen.

“Na de make-over zal het museum opnieuw stralen”, zegt gedeputeerde Inga Verhaert. “We zullen Suske en Wiske gedurende lange tijd moeten missen, maar het resultaat zal zeker de moeite waard zijn”.

Wie nog een laatste keer op bezoek wil bij tante Sidonia heeft nog een paar maanden de tijd. Het Suske en Wiske – Kindermuseum is nog geopend tijdens weekdagen in de paasvakantie, op 5, 11 en 19 mei en op 9 en 23 juni.

 

De Bruisende Braderie

Op zondag 1 juli sluit het Kindermuseum zijn deuren met een feestelijke braderie voor groot en klein. Een gezellig marktje met muziek en volksspelen maken van de laatste dag een leuke afsluiter. Hier moet je bij zijn!

Praktische informatie

Wanneer: 1 juli 2018 van 10 tot 17 uur
Waar: Suske en Wiske – Kindermuseum, Beauvoislaan 98, 2920 Kalmthout
Meer info: Tel. +32(0)3 666 64 85   E-mail  [email protected]

Reacties