21 April, Record Store Day krijgt Afterparty in Gebouw-T

Om op 21 april de ‘Record Store Day’ feestelijk af te sluiten vindt er een Record Store Day Afterparty plaats in Gebouw-T, met optredens van Navarone, Donnerwetter en Hausmagger.

Jaarlijks vindt internationaal de ‘Record Store Day’ plaats, een dag die in het teken staat van de lokale platenzaak. In deze platenzaken vinden tijdens deze dag, dit jaar op zaterdag 21 april, diverse optredens van artiesten plaats, zo ook in platenzaak De Waterput in Bergen op Zoom. Om deze dag feestelijk af te sluiten vindt er een Record Store Day Afterparty plaats in Gebouw-T, met optredens van Navarone, Donnerwetter en Hausmagger.

Navarone maakt een combinatie van gruizige rock met blues en folk, wat doet denken aan de jaren 70, maar dan met een moderne inslag. De Nijmeegse band timmert al behoorlijk wat jaren aan de weg. Zo hebben ze reeds in het voorprogramma van The Golden Earring gestaan en doen ze dat binnenkort voor Deep Purple.

De band Donnerwetter combineert psychedelica met punk. De eveneens deels uit Nijmegen afkomstige formatie laveert tussen dansbare filmmuziek, groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. De band wordt ook wel vergeleken met bands als Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps, 16 Horsepower en Grizzly Bear tezamen, met Nick Cave als bezwerende frontman. De band bracht in 2014 hun debuutalbum uit en heeft inmiddels al op diverse festivals gespeeld.

Hausmagger bestaat uit Ted Wesselo (Rembo & Rembo) en Ed Sewerratti. Samen staan ze garant voor doodordinaire speciale Nederlandstalige surfrock doorspekt met ironie en 100% beleving. Het bijwonen van een liveshow van Hausmagger is al een ervaring op zich!

Deze avond wordt afgesloten door de DJ’s van Waterput Swing, die met hun fijne plaatjes het publiek tot diep in de nacht laten dansen. Tickets voor deze avond zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T.

Reacties