6 mei 2018: Hans & Grietje in De Maagd

Foto:

‘Knibbel, Knabbel, Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Na ‘Roodkapje’ steekt Van Hoorne Entertainment de sprookjesmusical ‘Hans & Grietje’ in een fonkelnieuw, kleurrijk jasje. De voorstelling is op 6 mei in theater De Maagd te zien.

Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids, en haar tegenspeler Stijn Mac Gillavry vullen elkaar naadloos aan in hun muzikaal toneelspel als broer en zus. Een sterk en geloofwaardig optreden van beide spelers. Naast Hans en Grietje is bovendien een grote rol weggelegd voor het dolkomische tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen. Met hun hilarische, slapstickachtige scènes zorgen ze voor een zeer toegankelijke, vrolijke voorstelling voor jong én oud.

“We maken ondertussen al 10 jaar sprookjesmusicals. Meer dan 1 miljoen mensen hebben dit kindertheaterformat bezocht en om dan van alle kanten te horen dat het weer beter is, dat is echt te gek! Mensen hebben genoten en daar doen we het voor. We mogen weer 150 voorstellingen gaan geven en een betere aftrap hadden we niet kunnen hebben”, aldus producent en acteur Michael van Hoorne.

Na afloop van de eerste voorstelling in september 2017 kreeg de cast als dank een staande ovatie en is het premièrepubliek het erover eens: Hans & Grietje De Musical is een energieke, interactieve en vooral mooie productie vol humor voor de hele familie. Net als bij de reguliere voorstellingen waren veel kinderen verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur. De hele tour zullen de spelers na de voorstelling te zien zijn in de theaterfoyer voor een meet & greet en Sprookjesafterparty.

Hans en Grietje zijn de kinderen van een arm houthakkersgezin. Hun vader hoopt dat er in het bos iemand is die hen eten kan geven. Daar komen Hans & Grietje de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die hen meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Nu hoeven ze nooit meer honger te lijden … Maar wat zij niet weten is dat zijn gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Kunnen ze het tovenaars duo wel vertrouwen, of begint voor Hans & Grietje het avontuur nu pas echt? De rol van Grietje is voor Janouk Kelderman, bekend als presentatrice Keet! bij RTL Telekids.

Reacties