10 mei 2018: Muziek en gezelligheid op het Wilhelminaveld bij Op De T Festival

Foto:

Donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag en traditiegetrouw wordt op deze dag festival Op De T georganiseerd op het Wilhelminaveld. Gebouw-T organiseert dit gratis toegankelijke festival dit jaar voor de achtste keer. Optredens zijn er onder andere van Sven Hammond en Flat Funk Rock Out.

In die acht jaar is Op De T Festival uitgegroeid tot een echt familiefestival. Marketingcoördinator Arjette van Gorsel; “Al vanaf het begin besteden we veel aandacht aan onze kinderhoek. We zorgen voor diverse activiteiten, van een knutselhoek tot een groot springkussen. Voor elke activiteit is begeleiding, zodat ouders met een gerust hart hun kinderen kunnen laten spelen. Dit jaar hebben we voor het eerst ook een kinderact op het grote podium, de band Hippe Gasten. Zo geven we onze jonge bezoekers een eerste festivalervaring mee!”.

Line-Up

De band Hippe Gasten opent het festival om 13:00 uur. Daarna volgen er optredens van lokale band The Havanas, Afrikaans geïnspireerde band Papa Goni, Sven Hammond brengt een mix van soul en jazz en gelegenheidsformatie Flat Funk Rock Out brengt funk en rock met zangers Johannes Papilaja en Stan Verbraak. Bij de Stille Disco op het festivalterrein kan in stilte genoten worden van diverse DJ’s, waarbij de bezoeker via de koptelefoon zelf voor de favoriete DJ kan kiezen.

Festivalmarkt

Naast veel muziek is er bij Op De T ook een festivalmarkt. Hier worden diverse, voornamelijk vintage en handgemaakte, producten door lokale ondernemers aangeboden. De festivalmarkt is naast het festival te vinden, op het parkeerterrein van de Blokstallen. Op het festivalterrein is tevens een gevarieerd aanbod in eten te vinden voor de hongerige festivalbezoeker.

Duurzaam

Gebouw-T streeft ernaar het Op De T festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. “Het is mooi dat we hierin kunnen samenwerken met diverse partners”, aldus Arjette van Gorsel. “Samen met afvalverwerker Saver zetten we in op het gescheiden inzamelen van afval. Aankleding van de artiestenruimtes en High-T (VIP ruimte) wordt gedaan met tweedehandsspullen van de Kringloper en de Rabobank levert onder andere oplaadpunten voor elektrische fietsen”.

Reacties