Expositie in ‘De Vroente’ in Kalmthout

Links Suzana en rechts model Djoni Kil uit Putte
Foto: Jan

Vlak over de grens opende kunstenares Suzana Jovanovic uit Putte in ‘De Vroente’ haar expositie van schilderijen en tekeningen.

De gasten werden zaterdagmiddag door Suzana’s zoon, Giovanni Angelo, verwelkomd.

Suzana’s zoon, Giovanni Angelo

De Vroente is het bezoekerscentrum van het Grenspark Kalmthoutse Heide waar bezoekers ook terecht kunnen voor wandelroutes en informatie over dit natuurgebied en nu dus ook om het werk van Suzana te bewonderen.

In twee ruimtes in De Vroente hingen schilderijen en tekeningen van Suzana zoals het werk, “The Princess of Azure” dat gekozen was als het kunstwerk van de week op de Amerikaanse Facebookgroup Art Gallery International.

Links “The Princess of Azure” en rechts Suzana’s laatst gemaakte schilderij

Naast de schilderijen die Suzana maakt, tekent ze ook met potlood. Een bijzonder effect bereikt ze door op gekleurd papier te tekenen en accenten mete een wit potlood aan te brengen.

Bij de vernissage waren verschilde van Suzana’s modellen en vrienden aanwezig. Met lekkere hapjes en met de achtergrond muziek waar Suzana’s zoon voor gezorgd had, en al de tekeningen en schilderijen om te bewonderen, vermaakten de gasten zich uitstekend.

Na de aandacht van de Amerikaanse Facebook groep Art Gallery International heeft ook de Britse editie van ‘fashion magazine Vogue’ belangstelling getoond voor Sizana’s werk en in juli zal in Vogue magazine werk van Suzana te zien zijn.

Suzana Jovanovic

Liefhebbers van het werk van Suzana hoeven niet tot juli te wachten want een groot aantal van Suzana’s werken is nu, in de maand mei, te bewonderen in ‘De Vroente’

Links een aanklacht tegen kindhuwelijken en rechts een werk geïnspireerd op de roman Anna Karenina van Tolstoj

 

Enkele meer surrealistische werken van Suzana

De Vroente is de vinden aan de Putsesteenweg 129 in Kalmthout, België. De Vroente is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 14:00 tot 17:00 uur. De expositie is de hele maand mei te bezoeken. De toegang is gratis.

Reacties