Podium Kloosterhof in Hoogerheide presenteert programma 2018-2019

Maartje en Kine
Foto: Jan

In een tot de nok gevulde theaterzaal presenteerde Podium Kloosterhof zaterdagavond in Hoogerheide het programma voor het nieuwe theaterseizoen.

Kaarten voor deze avond, inclusief een pauzedrankje, waren gratis. Het publiek kreeg deze avond een heel gevarieerd programma voorgeschoteld.
Naast een presentatie met foto’s en video’s van een aantal van de artiesten en bands, waren er drie live optredens. Christel de Laat, Maartje en Kine en Ernest Beuving waren speciaal voor deze avond naar Hoogerheide gekomen.

De avond werd rond kwart over acht geopend door Marinell Bruys, de voorzitter van de groep van twintig vrijwilligers van Podium Kloosterhof, die er voor zorgen dat er elke keer weer wat te beleven valt in het theater.

Zijn daar nog vragen over?

Als eerste artieste trad de Brabantse comédienne Christel de Laat op. Als voorproefje voor haar nieuwe show vertelde ze eerst wat over haar vorige show, ’t is wat het is’.

Op komische wijze vertelde ze over de strijd met haar omvang, haar carrière als wielrenner met veel shirtreclame, keeper bij ijshockey , kunstschaatsen en zwemmen. carrières die allemaal hilarisch tragisch afliepen.


Haar komende show die op 9 februari 2019 te zien zal zijn bij Podium Kloosterhof, ‘Zijn daar nog vragen over?’ verdiept zich in de moeilijke dingen in het leven.
Vragen als waarom kussen we elkaar drie keer bij een ontmoeting, Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo’n gedoe, Waarom moeten we zo veel keuzes maken?

Het moeilijkste dranklied ter wereld

Toen Christel het podium verliet, om op weg te gaan naar haar volgende optreden, werd haar plaats ingenomen door het muzikale duo Maartje en Kine met een voorproefje van hun programma ‘Vibrato’.

In Vibrato! willen Maartje de Boer en de Noorse Kine Håndlykken weten waarom de wereld zo heftig ‘vibreert’, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat, en vertrouwen in angst.

In razend tempo gebruiken ze op komische wijze Balkan, klassiek, folk en tango om hun boodschap over te brengen met een ruime keus aan instrumenten. De dames spelen net zo makkelijk accordeon, een enorme bas-balalaika, viool, piano en banjo. Muzikaal prachtig om naar te luisteren en in combinatie met de show en teksten ook nog eens uiterst vermakelijk.

In hun korte introductieshow presenteerden ze onder andere het ‘moeilijkste dranklied ter wereld’ om overmatig drankgebruik en gênante situaties te voorkomen.. Zolang je het nog kan zingen mag je nog drinken. Wordt het te moeilijk dan moet je stoppen met drinken.

Maar ook actualiteiten als de aardbevingen in Groningen en het WK voetbal worden niet geschuwd. Ook een vrouwelijke bas-balalaika die een viooltje ter wereld breng is ook niet iets wat je elke dag ziet.

Van Irish folk tot Sinterklaas

Na deze twee live optredens na, de programmeur van Podium kloosterhof, Jacques Boonman het over, met een presentatie op het grote scherm van de geplande optredens tot januari 2019.

Savannah, Jacques Vriens, The High Kings, The Bird Dogs, The Fureys, WoeHoo Sinterklaas show (WoeHoo staat voor Woensdrecht/Hoogerheide), La Familia en Kalinka en Emilia Kirova kwamen voorbij op het scherm, met een voorproefje van de komende optredens.

In de pauze kreeg het publiek de gelegenheid om gebruik te maken van de gratis consumptiebon in de bar van het Kloosterhof waarna het tweede deel van de presentatie van start ging.

2019

In januari 2019 is het eerste optreden dat van Stevebn Brunswijk, ‘de echte Brabo neger’. Het werd met een hilarische video gepresenteerd van een sketch vanuit de auto.
Wat volgde waren video’s van The Bootleg Beach Boys, Dire Straits tribute ‘Boom like that!’, het razend populaire ‘Echt Antwaarps teater’, de magic-carbaretiers Rob en Emiel, Enge Buren en Guido Weijers.

So long Cohen door Ernest Beuving

Als afsluiting van de avond was er een optreden van Ernest Beuving met stukjes uit zijn show ‘So long Cohen’, geïnspireerd op de bekende zanger Leonard Cohen.

Maar niet alleen nummers van Cohen worden op het podium gebracht maar ook songs van Johnny Rotten van de Britse punk band the Sex Pistols en bijvoorbeeld Elvis Presley.

Zijn mini optreden eindigde met de song ‘So Long Marianne’ van Leonard Cohen.

Tevreden

De avond werd afgesloten door Marinell Bruys die ook alle vrijwilligers bedankte die deze avond mogelijk gemaakt hebben.

Na afloop vertelde Marinell Bruys erg tevreden te zijn met de opkomst deze avond. Van een redelijk gevulde theaterzaal in 2016 en een goed gevulde zaal in 2017 naar een tot een bomvolle zaal deze derde presentatie avond.

Ook het publiek was enthousiast. Een van de aanwezigen zei tegen Marinell “Jullie maken het ons wel heel moeilijk om te kiezen”, wat wel aangeeft dat de presentaties in de smaak vielen.

Informatie

Alle informatie over de verschillende optredens is te vinden op de website van podium Kloosterhof, www.podiumkloosterhof.nl/agenda en kaarten zijn al in de voorverkoop verkrijgbaar.

Reacties