Bezichtiging buitenplaats “De Mattemburgh”

Foto: Leo den Heijer

Op 29 juli, de laatste zondag van deze maand, organiseert Brabants Landschap weer een wandeling op deze, voor Brabant unieke, buitenplaats.

Deze wandeling vindt plaats onder begeleiding van deskundige gidsen en naast de formele Franse tuin wordt er een bezoek gebracht aan de informele Engelse tuin.

De tuinen zijn in deze tijd van het jaar op zijn mooist. Het “Pucklerbed”, de “taart” aan de straatkant van het landhuis, staat er top bij en de gids vertelt u graag over de Duitse legerofficier en tuinarchitect Fürst Pückler, de naamgever van de “taart”, en de gestileerde perken in de vorm van een zwaan.
Bij deze perken en de “taart” worden alleen verschillend gekleurde bladplanten gebruikt. Deze komen voor een groot gedeelte uit de eigen kweekkas. In deze tuinen hebben afgelopen najaar en winter veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe aanleg van struiken en bomen. Ook de grachten zijn weer uitgegraven en voorzien van water.
Tevens weten de gidsen van dienst alles over de cultuurhistorische achtergronden van de buitenplaats.

Tevens krijgt u een rondleiding in de Villa Mattemburgh en een kijkje in de ijskelder. De ijskelder is deze zondag in dit seizoen voor het laatst te bezichtigen.

U hoeft zich voor deze excursie niet van tevoren aan te melden.
De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren.
Aanvang 14.00 uur bij de ingang/parkeerplaats aan de Beukendreef.
De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur!
De rondleiding duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen € 6,- per persoon. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.
Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl.

Reacties