Tweede editie Bergs Cultuur Festival op 6 oktober

Foto: Sonn Franken

Op zaterdag 6 oktober vindt het 2e Bergse Cultuur Festival plaats bij Den Enghel op de Grote Markt 19 te Bergen op Zoom.

“Het is definitief, op zaterdag 6 oktober aanstaande vindt het 2e Bergse Cultuur Festival plaats op dezelfde locatie als het afgelopen jaar: Den Enghel op de Grote Markt 19 te Bergen op Zoom.” Aldus Sonn Franken, een van de organisatoren van dit culturele evenement.

Afgelopen jaar was de eerste editie al een groot succes met bijna vijftig deelnemers en meer dan vijfhonderd bezoekers. Frank Nuijten en Sonn Franken hopen op meer dit jaar. “We werken dit jaar samen met de Gertrudis Cultuurstichting die in ditzelfde weekend het Ibach Festival organiseert. We kijken dan ook naar de mogelijkheden om ook delen van de Gertrudis kerk te vullen met schrijvers en kunstenaars.”

De formule blijft volgens de organisatie hetzelfde. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende vormen van cultuuruitingen een podium te bieden om zich aan een zo groot mogelijk publiek te presenteren. “Vorig jaar hadden we behoorlijk veel schrijvers met een heel breed aanbod qua soort boeken, er waren kunstenaars en fotografen die hun werken toonden en we hadden veel zang en dans. Veel van die deelnemers hebben al aangegeven ook dit jaar aanwezig te zijn. Daarnaast werken we aan het visuele aspect. Als het gaat lukken, wat we van plan zijn, dan betekent dat voor het publiek een extra element. Overigens, dat publiek kan weer gratis binnen, want we vragen geen entree.” Zo weet Sonn nog te vertellen.

Er is nog ruimte voor deelnemers, zo melden Frank en Sonn ons. Dus hierbij de oproep om je aan te melden. Er wordt dit keer ook nadrukkelijk gevraagd aan theatergezelschappen, zogenaamde reenactment groepen, groepen mensen die zich graag verkleden voor festivals als Elfia, Comic Con, Dickens en Steampunk groepen, om zich aan te melden.

Frank en Sonn hebben dan ook de volgende oproep:

‘Voor wat betreft de schrijvers bieden we tafels voor de boeken en materialen als stand.
De kunstenaars en fotografen bieden we ruimte om te exposeren.
Muzikanten en dansers bieden we een ruim podium. Dat podium is ook beschikbaar voor sprekers en presentaties.

Krijgen jullie nu ook al de kriebels?

Meld je dan aan, bij voorkeur per email [email protected]

Wij nemen dan graag contact met je op om een en ander af te stemmen.
Voor extra informatie kun je ook even bellen: 06 247 022 74 (Sonn Franken)”

Reacties