Theateravontuur op Landgoed Mattemburgh op 20 oktober

Theateravontuur
Foto: James van Leuven-

Op zaterdagavond 20 oktober krijgt de succesvolle Halloweentocht van twee jaar geleden een waardig vervolg met het Theateravontuur op Landgoed Mattemburgh.

Het Theateravontuur past uitstekend in het decor van het eeuwenoude Landgoed Mattemburgh: een theatrale tocht met verrassende acts door de tuinen van het landgoed. Vanaf 18.00 uur start er elk half uur een tour met dans, sketches, zang en spannende verhalen.

Merijn Oerlemans

Merijn Oerlemans, het creatieve brein achter de Halloweentocht, was gelijk enthousiast en hielp mee met de voorbereidingen. De afgelopen jaren heeft hij allesbehalve stilgezeten en was hij te zien in o.a. de musical Bella Italia en nu in Kruistocht in Spijkerbroek. Ook het CKB (Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom) bood zijn diensten aan voor de eerste editie van deze theatertour. Met elkaar hebben we er een verrassende tour van weten te maken, met optredens van Luizter, dansgroep Creative ArtWorX, Merijn Oerlemans en meer.

Tickets en starttijden

Om het voor iedereen toegankelijk te maken, is de prijs laag gehouden. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis, beschermers van Brabants Landschap betalen 10 euro per persoon (niet-beschermers 12,50 euro pp), inclusief koffie/ thee bij aanvang en consumptie na afloop. Van 18.00 tot 21.00 uur start elk half uur een tour van max. 25 personen. De tour duurt anderhalf uur. Kaarten dienen vooraf gereserveerd te worden via brabantslandschap.nl/theateravontuur en kunnen een half uur van tevoren betaald en opgehaald worden bij Orangerie Mattemburgh.

Week van het Landschap: in élke provincie unieke excursies!

Het TheaterAvontuur is één van de vele activiteiten in de Week van het Landschap, die landelijk over een periode van zestien dagen (13 tot en met 28 oktober) wordt gehouden. Brabants Landschap viert ‘De Week’ in de herfstvakantie van zondag 14 tot en met zondag 21 oktober met als locaties Orangerie Mattemburgh, Bezoekerscentrum De Kraaijenberg en Natuurpodium Brabantse Wal. Naast leuke activiteiten voor kinderen zijn er ook stoere en avontuurlijke excursies doordeweeks voor volwassenen, zoals de excursie ‘door de ogen van de nacht’ op maandag 15 en woensdag 17 oktober. Of heb je wel eens gehoord van ‘plogging’? Een workout in de natuur waarbij we zwerfafval opruimen op zaterdagochtend 20 oktober. Het complete activiteitenoverzicht van Brabants Landschap is terug te vinden op weekvanhetlandschap.nl.

Feestelijke afsluiting van De Week met Festival Waterrijk op 21 oktober

Op woensdag 17 oktober start ook de Week van het Water van de waterschappen. In samenwerking met Waterschap Brabantse Delta organiseren we op 21 oktober het Festival Waterrijk. Bij Bezoekerscentrum De Kraaijenberg en het afvalwaterpersstation worden volop activiteiten aangeboden rondom het thema ‘water’. Zo laat Evides je lekkere ‘smaakwaters’ proeven, kun je zien hoe van water plastic gemaakt wordt, kun je eigen sapjes maken op de JuiceCruiser en op zoek gaan naar resten van verdronken land. Ook zijn er een fotopuzzeltocht en tal van waterspelen te doen. En speciaal voor deze dag is het dijkje voor wandelaars opengesteld, met spectaculair uitzicht over het Markiezaat.

Reacties